Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nincs döntés időmérő-ügyben – teljesen új ötletek az asztalon

Motorsport, Adam Cooper/Twitter
Nem vezetett eredményre a csapatok, Bernie Ecclestone, Jean Todt FIA-elnök és a Pirelli részvételével lezajlott csúcstalálkozó a bahreini paddockban. A döntést elodázták.
Bernie Ecclestone és Jean Todt (Fotó: xpb.cc) Bernie Ecclestone és Jean Todt (Fotó: xpb.cc)

Az első hírek szerint Ecclestone és Todt három teljesen új elképzeléssel jelentkeztek a tárgyalásokon, amely ötletek a 2006-2015-ös rendszer alapjaira épülnek, és a csapatok úgy döntöttek, hogy ezeket részleteiben is megvizsgálják, mielőtt ítéletet mondanának felettük.

„Még nincs végleges döntés, hogy hogyan akarjuk folytatni” – kommentálta a helyzetet Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. „Megegyeztünk, hogy mindannyian megbeszéljük a dolgokat házon belül, és aztán jövő héten újra találkozunk. Különböző formátumokról volt szó, amiket az FIA és a kereskedelmi jogok birtokosa ajánlott fel.”

Miután képtelenek voltak egyetértésre jutni – amihez minimum az öt legnagyobb csapatnak, a Force Indiának, Ecclestone-nak és Todtnak kompromisszumot kellett volna kötnie –, a felek úgy döntöttek, hogy jövő hét csütörtökig, április 7-éig elodázzák a kérdést, és akkor próbálnak meg legközelebb kialakítani valamilyen közös álláspontot.

Az új ötletekről – amelyek legalább egyikének keretében a Pirelli állítólag több gumit bocsátana a résztvevők rendelkezésére – a csapatok első benyomásai egyébként óvatos optimizmusról árulkodnak.

Wolff egyértelművé tette, hogy a választási lehetőségek az új elképzelésekből és a jelenlegi, folyamatos kieséses rendszerből állnak. „Vagy az egyik új formátum vagy a jelenlegi formátum” – közölte.

A régi változathoz való visszatérés egyre valószínűtlenebbnek látszik – sőt az egyik csapatvezető szerint ezúttal szóba sem került.

Bármiben is sikerül majd végül megállapodni, azt állítólag be tudják vezetni a két hét múlva megrendezésre kerülő Kínai Nagydíjig.

További tartalmak