Európa egyik legszebb stadionjával várja az Eb-t Lille

Lille városát mindenképpen érdemes megnézni a labdarúgó-Eb alatt a rá jellemző északi gasztronómia, a csodás látványosságok a vendégszerető hangulat, no meg természetesen a Pierre Mauroy stadion miatt. A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő LOSC Lille otthonául szolgáló modern arénát 2012-ben adták át, és négy csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntőt és egy negyeddöntőt játszanak majd az ötvenezres befogadóképességű létesítményben.

A messziről érkező vendégek láthatják majd az Eb alatt, hogy Lille egy nyüzsgő város, mely Észak-Franciaország legnagyobb települése, és közel fekszik a belga határhoz, amiből kifolyólag komoly a flamand kultúra jelenléte. Az óvárosban gyönyörű épületek várják az érdeklődőket, ahol a különböző bárokban és bisztrókban megízlelhetik a helyi sört és gofrit.

A központtól hét kilométerre található a Pierre Mauroy stadion, amely egy lenyűgöző multifunkcionális létesítmény. A 2012-ben átadott aréna behúzható tetővel büszkélkedhet, de a gyep is kihúzható az építményből. Ötvenezres befogadóképességével ez a város fő stadionja, amelyben a LOSC Lille játsza hazai meccseit.

„Komoly változás volt az aréna, mert ez már egy komoly sportlétesítmény. Franciaország és Európa egyik legszebb stadionja a miénk, és a behúzható tetőnek köszönhetően akár ítéletidőben is tudunk edzeni” – mondta Rio Mavuba, a Lille középpályása az M4 Sport Eb-magazin műsorában.

Négy csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntőt és egy negyeddöntőt játszanak Lille-ben, és a jegy nélkül érkezőknek sem kell bánkódniuk, mert a François Mitterrand téren kényelmes szurkolói zóna várja őket.