Musorujsag
Élő Eredmények

Budapest Kupa-győztes a RAFC

Budapest Kupa-győztes a RAFC

m4sport.hu
A RAFC együttese nyerte a 40. Budapest Kupa döntőt vasárnap a Csepel pályáján, miután 2-1-re legyőzte a szintén 16. kerületi Ikarus csapatát.

Éppen csak elkezdte a mérkőzést a piros mezes Ikarus és a kék felsőben játszó rákosszentmihályi csapat, a 2. percben rögtön a RAFC szurkolóinak, a cinegék torkán akadt a nótaszó: egy szöglet utáni kipattanót az Ikarus játékosa, Borgulya István lőtt a rákosszentmihályi kapuba.

A RAFC gólkirály-jelöltje, Berndt András a 16. percben távolról próbálkozott, de a lövése fölé szállt, nyolc perc múlva viszont a piros mezesek labdarúgója, Gyalai Péter esélyt adott a RAFC-nak az egyenlítésre, miután a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához, amiért megkapta második sárga lapját, a Rákosszentmihály pedig a jól megérdemelt büntetőjét: Vörös Péter játékosedző elsőre ugyan még naggyá tette az Ikarus kapusát, Hmelyovszki Tibort, de a kipattanót már belőtte.

Az emberelőnyben játszó RAFC a 39. percben még szerzett egy lesgólt, de a félidei szünetre 1-1-es állásnál mentek a csapatok, így ők nem, de a nézők láthatták, ahogy az első Budapest Kupa női döntőjének két résztvevője, az ezüstérmes Metisz és a győztes Monor átveszi az érmeket és a kupát.

Az első női Budapest-bajnokság díjátadója. - Fotó: m4sport.hu Az első női Budapest-bajnokság díjátadója. – Fotó: m4sport.hu

A második félidő elején a rákosszentmihályi mester, Vörös Péter a sereg élére állt és egy szép lövéssel megszerezte csapatának a vezetést.

A RAFC előnye a 83. percben olvadhatott volna el, de hiába alakított ki százszázalékos ziccert a tíz emberrel játszó Ikarus, öt méterről is sikerült az üres kapu mellé lőni, így tehát a munka ünnepén, Csepelen lett Budapest-bajnok a RAFC.

40. Budapest Kupa, döntő:
Ikarus BSE-RAFC 1-2 (1-1)

A teljes mérkőzés ide kattintva nézhető vissza.

Az eddigi közvetítéseinket itt találja.

További tartalmak