Musorujsag
Élő Eredmények

Ütközött a csapattársával – megbüntették

Ütközött a csapattársával – megbüntették

FIA
A Renault dán pilótája, Kevin Magnussen 10 másodperces időbüntetést és két büntetőpontot kapott a Spanyol Nagydíj után, amiért a futam utolsó körében ütközött csapattársával, Jolyon Palmerrel. A szankció miatt változott a verseny végeredménye.
FIA-logó ( Fotó:  Ehrhardt / XPB Images) FIA-logó ( Fotó: Ehrhardt / XPB Images)

Magnussen lágy keverkeket kapott a futam utolsó szakaszára, márkatársa viszont keményebb vegyületen volt, nem meglepő tehát, hogy a dán sokkal jobb tempót diktált, és az utolsó körben utol is érte riválisát. Sőt az előzésre is elszánta magát, az utolsó lassítóban azonban ütközött Palmerrel – a közvetítésben ekkor villant fel egy pillanatra a sárga zászlós jelzés.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) természetesen kivizsgálta az ügyet és 10 másodperces időbüntetéssel sújtotta a dánt, aki ezen felül két büntetőpontot is kapott baleset okozásáért. A szankció a futam végeredményére is hatással volt, Magnussen ugyanis elveszítette a 14. helyet, ami a Sauber brazil pilótájának, Felipe Nasrnek az „ölébe hullott”.

A jelenleg érvényben lévő szabályrendszer értelmében az a versenyző, akinek összegyűlik a 12 büntetőpont, automatikusan eltiltást kap a következő futamtra. A büntetés letöltése után a büntetőpontjai lenullázódnak. Amennyiben számuk nem éri el a 12-t, egy évig ott maradnak pilóta neve mellett maradnak, majd törlődnek – Magnussen most kettőnél tart.

További tartalmak