Nagy Ádám: azon leszünk, hogy felborítsuk a papírformát

Nagy Ádám jól emlékszik az Észak-Írország elleni keserédes debütálására, ahol az utolsó pillanatban Kyle Lafferty kiegyenlített. Két pontot ugyan elvesztettünk Belfastban, de a magyar labdarúgó-válogatott gazdagabb lett egy kitűnő játékossal, akit szétvet az önbizalom.

A Ferencváros húszéves középpályása az M4 Sport Eb-magazinjában elmondta, hogy miért érzi magát szerencsésnek: „Az utolsó utáni pillanatban szálltam fel erre a robogó vonatra, és még mindig nehéz felfogni, hogy tagja lehetek egy olyan csapatnak, ahol a Király Gabi, a Gera Zoli és a Juhász Roli évekig azért dolgozott keményen, hogy egy ilyen nemzetközi tornára kijussunk.” Úgy érzi, hogy jókor volt jó helyen, de annak nagyon örül, hogy élni tudott a kínálkozó lehetőséggel. Az Eb-vel kapcsolatban pedig mindenkinél merészebb terveket szövöget...

„Úgy mehetünk csak ki az Eb-re, hogy meg akarjuk nyerni. Persze van papírforma, de mi azon leszünk, hogy ezt felborítsuk” – mondta imponáló magabiztossággal Nagy, aki Priskin Tamáshoz hasonlóan nem tudott szó nélkül elmenni a szurkolók állhatatos buzdítása mellett: „Hihetetlen atmoszférát varázsoltatok a stadionba és az az adrenalinlöket, ami ilyenkor elárasztja az embert a nemzeti mez viselése és a szurkolás következtében, az olyan pluszt ad az embernek, hogy akár három méterről csúszik be és belemegy olyan párharcokba is, amibe máskor talán nem.”

Nagy Ádám úgy érzi, hogy ha a szurkolók az Eb-n is támogatják őket, akkor nagy dolgokra lehet képes a válogatott. Olyan nagyokra, melyeket le sem merünk írni, de ettől függetlenül természetesen #veletekvagyunk.