Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dárdait az év edzőjének választották

MTI
A Hertha BSC-t irányító Dárdai Pál nyerte a szezon legjobb vezetőedzője címet a német Kicker szaklap játékosok körében végzett szavazásán.

Az újság hétfőn megjelent számából kiderült, hogy a 235 futballista megkérdezésével rendezett voksoláson a magyar szakember a szavazatok 17,5 százalékát gyűjtötte be.

A magyar válogatottat tavaly nyárig vezető tréner tavaly tavasszal még a kieséstől mentette meg a fővárosi csapatot, a legutóbbi kiírásban viszont sokáig a harmadik helyen állt, s végül az Európa Liga-selejtezőt érő hetedik pozícióban zárt. A labdarúgók ezért az idény meglepetéscsapatának a berlinieket választották meg.

Darmstadt, 2015. december 13. Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője (b) a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában játszott, Darmstadt elleni mérkőzésen Darmstadtban 2015. december 12-én. A Hertha BSC 4-0-ra győzött. (MTI/EPA/Arne Dedert) Darmstadt, 2015. december 13.
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője (b) a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában játszott, Darmstadt elleni mérkőzésen Darmstadtban 2015. december 12-én. A Hertha BSC 4-0-ra győzött. (MTI/EPA/Arne Dedert)

A mostani szavazás szerint az év mezőnyjátékosa a dortmundi Henrih Mhitarjan, míg kapusa a bajnok és kupagyőztes Bayern München játékosa, Manuel Neuer lett.

További tartalmak