Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megye I-es bajnoki címet ünnepelt a PMFC - irány az NB I

m4sport.hu
Dicső élvonalbeli múltja van a PMFC-nek, szombaton azonban három osztállyal lejjebb, a Baranya megyei I. osztályban lépett pályára Gera Zoltán és Dárdai Pál egykori csapata, igaz, már bajnokként fogadta a városi rivális PEAC-ot az utolsó, 30. fordulóban. A PMFC annak rendje és módja szerint megnyerte a mérkőzést, 4-0-ra bizonyult jobbnak a vendégcsapatnál, így kezdődhetett az ünneplés.

Horti Gábor, az m4sport.hu kommentátora a mérkőzés előtt felidézte, hogy tavaly májusban markolóval felásták a pályát és eltemették a pécsi futballt. A szertartás nyomai még mindig láthatók, a pécsi szurkolók azonban már a jövővel foglalkoznak, az általuk kifeszített transzparensen a “Feltámadunk” felirat volt olvasható.

A pécsi szurkolók egyik transzparense - fotó: m4sport.hu A pécsi szurkolók egyik transzparense – fotó: m4sport.hu

A kezdőrúgást a pécsi klub legendás utánpótlásedzője, Garami József végezte el.

Két perc elteltével már meg is szerezték a vezetést a hazaiak: szép támadás végén Kiss Patrik helyezett a hálóba.

Nem volt váratlan, hogy villámgyorsan betalált a PMFC, hiszen Márton Gábor vezetőedző csapata félelmetes statisztikával kezdte a derbit: 27 győzelem mellett 1 döntetlen és 1 vereség volt a mérlege, a 139 szerzett góllal szemben mindössze 9-et kapott. Ehhez képest az első félidőben nem nem sikerült újabb találatot elérnie a hazai együttesnek, a következő említésre méltó esemény az volt, amikor a szünetben a harminc évvel ezelőtt az NB I-ben ezüstérmet szerzett csapat tagjait szólították a pályára.

Clipboard03 A szünetben az 1986-os ezüstérmes csapat tagjait és Garami József edzőt ünnepelték a szurkolók – fotó: m4sport.hu

A második játékrészben is a PMFC volt valamivel aktívabb, de csak a szurkolók füstbombái miatt láthattuk rózsaszínben a játékot, a további találatokkal adósok maradtak a hazai játékosok. A legközelebb talán a 62. percben állt a gólszerzéshez a PMFC, de Bodor Márkó stukkolása után a kapufán csattant a labda.

A 73. percben ismét Bodor célozta meg a kaput, de ezúttal már a PEAC kapujában kötött ki a labda, 2-0-ra vezetett a hazai együttes.

Nem kellett sokat várni a PMFC harmadik góljára sem: a 80. percben egy kiugratás után Tóth Adrián is eredményes volt.

Négy perc múlva Kónya Kornél rúgott rendkívül látványos gólt, beállítva a 4-0-ás végeredményt, ami egyben azt jelentette, hogy a PMFC megnyerte Baranya megyében a Szalon megyei I-es bajnokságot.

Sólyom Csaba csapatkapitány Páva Zsolttól, Pécs polgármesterétől vette át az aranyérmet.

A következő idényben az NB III-ban indulhat Márton Gábor vezetőedző csapata. Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az m4sport.hu-nak elmondta, tavaly döntött a város arról, hogy megmentse a PMFC-t és beintegrálja a klubot a Zrt.-be. “Elkezdtük a munkát, rendbe tettük a létesítményeket. Szeretnénk minél feljebb jutni, célunk, hogy megnyerjük az NB I-et” – nyilatkozta az egykori kétszeres olimpiai bajnok pólós. Hozzátette, szeretnék megerősíteni a csapatot az NB III-ra, Márton Gábor vezetőedzővel pedig hosszútávon számolnak.

Baranya megyei, Szalon megyei I., 30. forduló:
Pécsi MFC-Pécsi EAC 4-0 (1-0)

Gólszerzők: Kiss P. (3.), Bodor (74.), Tóth (81.), Kónya K. (87.)

 

 

 

 

 

További tartalmak