Visszatér Fehérvárra a válogatott hokis

Három év után Sofron István visszatér a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatához.

A fehérvári klub hétfői közleménye szerint a válogatott játékos egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá.

„A menedzsment nagyon sokat dolgozott ezen az ügyön és a nevükben is mondhatom, nagyon örülünk annak, hogy egy saját nevelésű válogatott alapember hazatér. Reméljük, hogy ezzel sokat segítünk az új vezetőedzőnek a keret erősítésében. Nagyon szeretnénk a szurkolók, a városvezetés és a szponzorok elé egy olyan csapatot tenni, ami  mindent megtesz azért, hogy kiszolgálja a saját közönségét és emellett kiemelkedően teljesítsen" - mondta id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.

Sofron István 1991-től volt a székesfehérvári egyesület igazolt sportolója, 2006-ban még ifjúsági korú játékosként mutatkozott be a felnőttek között. A 2012/13-as szezonban 56 mérkőzésen szerzett 34 góljával (plusz 25 assziszt, azaz összesen 59 pont) az osztrák jégkorongliga alap- és középszakaszának gólkirálya lett. A támadó idén kezdi meg tizedik felnőtt válogatott szezonját, a nemzeti együttes tagjaként 2011-ben a divízió I/A világbajnokság legjobb csatárának választották, májusban Szentpéterváron az elit világbajnokság három legjobb magyar játékosának egyike volt. Sofron három évvel ezelőtt igazolt a német profiligában (DEL) szereplő Krefeld Pinguine csapatába, ahonnan idén januárban került az EBEL-résztvevő Klagenfurt együtteséhez.

„Mindenképpen haza szerettem volna térni. Sok oka van ennek, de az egyik fő ok az, hogy itt nőttem fel, sokat kaptam a várostól és a csapattól és itt lettem az a játékos, aki vagyok. Emellett jó bajnokságban szerepel a csapat, és a szerep, amit szánnak nekem és a játéklehetőség szolgálja a legjobban a fejlődésemet. Emellett a családom is itt él. Szeretném, ha a fehérvári hoki minél magasabb szintre tudna lépni" - nyilatkozta Sofron.