×

Dárdai: Úgy nézem a meccset, mint szurkoló, egykori csapattárs és edző

Dárdai Pál hétfőn ékezett meg Bordeux-ba, ahol nyilatkozott az M4 Sport riporterének a magyar labdarúgó-válogatott esélyeiről és arra kérte a szurkolókat, hogy maradjanak pozitívak. A Németországban az év edzőjének választott edző szerint az első két meccsünkön lehet esély pontokat szerezni és jól kezdeni az Eb-t.

Dárdai Pál megérkezett Bordeaux-ba és ha jó időt nem is hozott magával, szerénységet annál inkább. A Hertha vezetőedzője az M4 Sport riporterének, Berkesi Juditnak arra a kérdésre, hogy szakértőként, szurkolóként, vagy a válogatott korábbi szövetségi kapitányaként lesz-e jelen a magyar válogatott meccsein, a következő választ adta: „Ezt a szakértő szót nem igazán szeretem – mondta a Herthával első idényében hetedik helyen végzett edző, aki a játékosok szavazatai alapján az év edzője lett Németországban – mert nekem még sokat kell tanulnom. Én ezt úgy nézem, mint szurkoló, mint egykori csapattárs, és mint volt edző. Ha már kaptam ezt a lehetőséget, akkor szeretném elmondani, hogy én, mint Bundesliga-edző hogy nézem, és miként látom a meccseinket.”

Dárdai azon a véleményen van, hogy a pozitív dolgokat kell nézni és fontos, hogy a magyar szurkolók is pozitívak maradjanak. „A kijutás is azért sikerült, mert a média, a szurkolók, a játékosok és a szövetség is összefogott, így aztán összegyűltek a pontok és most itt van a csapat” –mondta Dárdai, aki a három különböző filozófiával játszó ellenfelünk közül úgy érzi, hogy az osztrákok ellen van a legnagyobb esélyünk egy estleges sikerre vagy pontszerzésre, mert Berndt Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya németes stílusban építette tovább a csapatunkat, azaz visszatámadunk és fentebb védekezünk.

Izlandot egy passzívabb, fizikálisan erős és védekező felfogású együttesnek tartja, amely inkább a kontrákra épít, míg a portugálok a gyors játékosaik révén okozhatnak nekünk problémát.

„Én azt mondom, hogy az első két meccsből – Ausztria és Izland ellen – nagyon jól ki lehet jönni. Ha jó volt a hosszú felkészülés és a támadójátékban is sikerült javulni, akkor van remény egy jó kezdésre” –zárta mondandóját Dárdai, aki azt hozzátette, hogy az Ausztria elleni mérkőzés első húsz perce után a játékosok testbeszédéből már tisztább képe lesz arról, hogy mire számíthatunk a válogatottól. #veletekvagyunk