Nem bírt egymással Portugália és Ausztria

A portugál labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Ausztria ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának szombat esti mérkőzésén Párizsban.

A portugál együttes egy csalódást keltő 1-1-s döntetlennel kezdte az Eb-t Izland ellen, míg az osztrákok a magyar válogatottól kaptak ki 2-0-ra, ezért mindkét csapatnak életbevágóan fontos volt, hogy megszerezze a győzelmet.

Világeseményen korábban még soha nem találkozott egymással a két ország labdarúgócsapata, és Portugália az első félidőben nagyon igyekezett kellemetlen emléket hagyni az osztrákokban: a 12. percben Nani szépen tört be a tizenhatoson belülre, de ziccerét Almer kapus védte, csakúgy, mint Vieirinha távoli lövését.


Tíz perccel később ismét a piros mezesek kerültek helyzetbe: egy remek akció végén Cristiano Ronaldo a tizenhatoson belül jól érkezett egy bal oldali beadásra és nem is sokat tévesztett.

Még közelebb járt a gólhoz Nani, akinek a fejesénél Almer már verve volt, a kapufa viszont kisegítette az osztrákokat.

A második játékrészt Ausztria egy jól eltalált Ilsanker lövéssel kezdte, Rui Patríciónak résen kellett lennie.

Az 55. percben aztán Ronaldo is villant egy komolyabbat, és ballal jó 25 méterről óriási lökettel kínálta meg az osztrák kaput, Almer viszont ihletett állapotban védett a meccsen, így a következő percben Ronaldo felhőfejesét is megfogta.


A 78. percben Ronaldo egy osztrák játékos jóvoltából a tizenhatoson belül huppant a gyepre, Rizzoli játékvezető pedig büntetőt ítélt. A háromszoros aranylabdás viszont áldozatául esett az "Almer és a kapufa szövetsége" című előadásnak, és a vasra durrantotta a tizenegyest.

A kezdőként pályára lépő Cristiano Ronaldo egyébként pályafutása során 128. válogatott mérkőzését játszotta, ezzel megdöntötte Luis Figo csúcsát, és immár önállóan vezeti a portugálok örökranglistáját. Ezt a jeles alkalmat viszont nem tudta góllal ünnepelni, mert a 85. percben esett találatát a bíró les miatt érvénytelenítette.

A portugálok fölényben játszottak, ám hiába a 23 kapura lövés - az osztrákok csak háromszor próbálkoztak -  a mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget.

A portugál-osztrák Eb-meccs képekben


Labdarúgó Európa-bajnokság, F-csoport, 2. forduló:

Portugália-Ausztria 0-0

Párizs, Parc des Princes, 42 ezer néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)
sárga lap: Quaresma (31.), Pepe (40.), illetve Harnik (47.), Fuchs (60.), Hinteregger (78.), Schöpf (86.)

Portugália: Patricio - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro - Quaresma (J. Mário, 71.), W. Carvalho, Moutinho, A. Gomes (Éder, 83.) - Nani (Rafa Silva, 89.), C. Ronaldo

Ausztria: Almer - Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs - Harnik, Ilsanker (Wimmer, 87.), Baumgartlinger, Arnautovic - Alaba (Schöpf, 65.), Sabitzer (Hinterseer, 85.)

Az F csoportot a harmadik forduló előtt a magyar válogatott vezeti, amely szerdán - június 22-én -  18 órától Portugáliával játszik Lyonban. #veletekvagyunk


A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Izland 2 (2-2), 3. Portugália 2 (1-1), 4. Ausztria 1

A további program:
3. forduló:
június 22., szerda:
Magyarország-Portugália, Lyon 18.00
Izland-Ausztria, Saint-Denis 18.00