Öngól kontra büntető - döntetlenre végzett a magyar válogatott az izlandival

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának második körében Magyarország a 88. percben egyenlített Izland ellen, így két mérkőzés után négy ponttal áll a kvartett élén.

Az első félidőben kevés helyzet alakult ki, a 31. percben a 105. válogatott meccsén védő Király Gábor védett bravúrral, miután Kádár Tamás elveszítette a labdát a saját tizenhatosán belül.

A 34. percben Kleinheisler révén veszélyeztettünk, de lövése körülbelül egy fél méterrel elkerülte az izlandi kaput.

A 39. percben előbb Király Gábor hibázott, kiejtett labdájára lecsaptak az izlandiak a magyar tizenhatoson belül, Kádár Tamás pedig késett egy ütemet a szereléssel.

A tizenegyest Gylfi Sigurdsson a balra vetődő  Király mellett magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába.

A második félidőben nem találtuk az izlandiak játékának ellenszerét, a 66. percben a magyar csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs jó harminc méteres szabadrúgását fogta meg második próbálkozásra Hannes Halldórson.

A 88. percben Nikolics Nemanja beadása után Birkir Saevarsson lőtte a saját kapujába a labdát, ezzel egyenlített a magyar válogatott!

A legvégén még egy izlandi szabadrúgás okozott riadalmat, de végül megúszta a magyar válogatott, így egy pontot szerzett, vezeti a csoportját, és közel áll a továbbjutáshoz.

Izland-Magyarország 1-1 (1-0)

Marseille, Velodrome Stadion, 60 842 néz. Vezette: Szergej Karaszjov (orosz)

Vezette: Karaszjov (orosz)

Gólszerző: Sigurdsson (40. perc., 11-esből)

Sárga lap: Gudmundsson (42. p.), Finnbogason (75. p.), Saevarsson (77.p), illetve Kádár (81. p.), Kleinheisler (83. p.), Nagy (91. p.)

Izland: Halldórsson - Saevarsson, Sigurdsson, Árnason, Skúlason - Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson (Halfredsson, 65. p.), Bjarnason - Sigthórsson, Bödvarsson (Finnbogason, 69. p.)

Magyarország: Király - Lang, Guzmics, Juhász (Szalai, 85. p.), Kádár - Gera - Dzsudzsák, Nagy, Kleinheisler, Stieber (Nikolics, 67. p.) - Priskin (Böde, 67. p.)

Az Izland-Magyarország meccs képekben


A csoport másik mérkőzésén: Portugália-Ausztria 0-0

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont/2 mérkőzés, 2. Izland 2/2, 3. Portugália 2/2, 4. Ausztria 1/2

Cikkünk folyamatosan frissül.