Lovrencsics: van csapatunk, Király: köszönjük a türelmet

Lovrencsics Gergő és Király Gábor is hatalmas élményként élte meg a franciaországi Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott csoportelsőként jutott tovább csoportjából, a nyolcaddöntőben pedig a végső győzelemre is esélyes Belgiumtól szenvedett vereséget.

"Nyerni jöttünk ide Toulouse-ba, sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük - értékelt a mérkőzés után Lovrencsics az M4 Sportnak adott interjúban. - Egy pontrúgásból, amire nagyon figyeltünk, gólt kaptunk közvetlenül az elején. Utána nem találtuk a helyünket, nagyon gyors kontrákat vezettek és a végére el is fáradtunk egy kicsit. Ennek köszönhető az, hogy ilyen kiütéses eredmény született. Nagyon sajnálom, és le a kalappal a szurkolók előtt, mindenki előtt, aki támogatott minket ezen az Európa-bajnokságon. Úgy érzem, hogy van egy csapatunk, amire lehet építeni. Most pihennünk kell, mindenki megy vissza a klubcsapatához és fel kell készülnünk a világbajnoki selejtezőkre."

A középpályás kiemelte, hogy a belgák ellen is megvoltak a helyzetek. "Ez lehetett volna egy ugyanolyan ki-ki meccs, mint a portuálok ellen. Sajnos nem sikerült a mai napon gólt rúgnunk, de fel kell emelni a fejünket és tanulni kell ezekből a hibákból, aztán koncentrálni a következő mérkőzésekre."

Lovrencsics Gergő számára nagyon nagy élmény volt az Eb. "Amit kaptam mind a csapattól, mind a stábtól, a szurkolóktól, az egész országtól, ez leírhatatlan."

A hatalmas bravúrokat bemutató Király Gábor szerint a játékosok mindent kihoztak magukból. "Lehetett látni, hogy ezen a mérkőzésen már nem voltunk annyira frissek, azért a lábunkban van a csoportmérkőzések küzdelme. Sajnálom, hogy a végére nem voltunk kicsit okosabbak, kicsit jobban tarthattuk volna a labdát. Le a kalappal a csapat előtt, a szurkolók előtt, jó érzés volt itt lenni. Büszke vagyok arra, hogy itt lehettem az Európa-bajnokságon, a foci nagyszínpadán, ennek a csapatnak a részese lehettem, egy kitűnő társaság, kitűnő szurkolókkal, egy szenzációs ország, ami mögöttünk állt. Hogy az első válogatott mérkőzésem utáni interjút folytassam: köszönjük a türelmet!" - nyilatkozta könnyeivel küszködve a kapus.

Gera Zoltán szerint naivan kezdte a mérkőzést a csapat és túlságosan kinyílt. A játékosok készültek az életveszélyes belga kontrákra, de nem tudták megakadályozni azokat. "Az első félidőben sokkal jobban játszottak nálunk, jó pár helyzetük volt, amit értékesíthettek volna, szerencsénk volt, hogy 1-0-lal megúsztuk a félidőt."

A Ferencváros 37 éves középpályása szerint a második félidőben élénkebbek voltak a magyarok, lehetőségeik is voltak, de mivel kockáztatni kellett és egyre több támadó jött fel, kinyílt a csapat és ennek köszönhető a nagy arányú vereség. "Csalódottak vagyunk a mai mérkőzés miatt, de összességében szerintem nincs okunk a szégyenkezésre, mondhatjuk, hogy várakozáson felül teljesített a csapat. Szerettük volna, ha meglepetést tudunk okozni, de sajnos reálisan kell néznünk ezt a mérkőzést: elképesztő játékosaik voltak, akik egyénileg nagyon nagy extrát nyújtottak."

Szalai Ádám rendkívül csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után. "Ha az ember 4-0-ra kikap, akkor sok más nem számít. Nagyon nagy a düh és a csalódás bennem, remélem, hogy ez kicsit enyhülni fog majd. Volt három fantasztikus meccs és fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb, de ez az utolsó mérkőzés nem tetszett" - mondta a támadó, aki köszönetet mondott a helyszíni és a magyarországi támogatásért az Eb alatt.