Hajdú B. István: "Csak a köszönet hangján szólhatok"

Hajdú B. István a köszönet hangján szólva, stílusosan foglalta össze személyes benyomásait a magyar válogatott Belgium ellen, és az egész Eb-n nyújtott teljesítményéről.

"Nagyon sok minden kavarog az embereben ilyenkor, nem is akarom én ezt szakmailag elemezni" - vágott bele monológjába a kommentátor mielőtt rávilágított volna egy igencsak alapvető különbségre, ami jól jelzi, milyen különbséget kellett volna eltüntetnie a magyar válogatottnak a nyolcaddöntő kilencven perce során.

Hisz szembetűnő, amíg "nálunk megsérül egy Kleinheisler László, és egy 37 éves Gera Zoltán nem játszik olyan fantasztikusan, mint az egész Európa-bajnokságon", rögtön nagy a baj, "miközben ellenfélnél meg bejön két olyan csatár, akik közül az egyiknél azon vitatkoznak, hogy harmincöt vagy negyven millióért menjen el az Olympique Marseille-ből, a másik meg gólt lőtt a Bajnokok Ligája döntőjében, és csak azért kerülhet pályára, mert már vezettek..."

Az emóciókban gazdag két hetet azonban ez nem törölheti el.

"Köszönöm szépen az élményt amit itt átélhettem. Azt kicsit sajnálom, hogy kimaradtam abból ami otthon volt az elmúlt két hétben. Abból az őrületből, abból a futballélményből. Itt a csapat megmutatta mit tud. Újságíróként számomra soha nem adatott meg az, hogy egy magyar csapat, akárcsak valamilyen részsikeréről egy világversenyen beszámoljak. Úgyhogy tényleg csak a köszönet hangján beszélhetek" - hálálkodott az eddig ismeretlen érzésekért Hajdú B., aki külön örömét fejezte ki annak, hogy olyan játékosok, mint Király Gábor, Gera Zotán vagy Juhász Roland még a pályafutásuk végén elcsíptek egy ilyen élményt.

Arról, ami itthon vár majd a fiúkra azt gondolja, egészen rendkívüli lesz, mert hiába a fényes múlt, a két vb-döntő vagy az Eb-bronz "állítom, magyar csapatot olyan ünneplés még nem fogadta soha, mint amilyen ezt a csapatot fogja. Függetlenül attól, hogy az elért eredmény csak az, hogy a legjobb tizenhat közé jutottunk."

Nézze meg Hajdú B. István teljes összegzését, amiből az is kiderül, nem Pista bácsiként szeretné legközelebb Eb-n látni a magyar válogatottat, hisz négy év múlva Budapest is helyszíne lesz a kontinenstornának.