×

Tengernyi szurkoló várta a válogatottat a Hősök terén

A magyar labdarúgó-válogatott messze a várakozásokon felül szerepelt a franciaországi labdarúgó Eb-n, így aztán több ezres tömeg fogadta a csapatot a Hősök terén hétfőn délután. A szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére.

A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt "Ria, Ria, Hungária", "Szép volt fiúk" rigmusok kiáltásával melegítettek az ünnepségre. A millenniumi emlékmű előtt is felállítottak egy kivetítőt, illetve további két kivetítőn is követhették a színpadon zajló eseményeket a nemzeti színű arcfestést viselő és nemzeti színű zászlókat lobogtató emberek.

Miután a magyar labdarúgó-válogatott busza begördült a Hősök terére, Gera Zoltán az elsők közt szállt le, és meglepte az a tömeg, ami az ő ünneplésükre érkezett, s mint mondta, a magyar emberek már nagyon ki voltak éhezve egy ilyen sikerre.

A műsorvezető, Kovács Kokó István egyenként szólította a színpadra a válogatott tagjait. A futballisták vezetéknevének említése után a tömeg egy emberként kiabálta a játékosok keresztnevét. A tömeg egy emberként éltette a csapatot a Hősök tere színpadán.

Dzsudzsák Balázs alig jutott szóhoz a pódiumon. A válogatott csapatkapitánya reméli, hogy büszkék rájuk az emberek és, hogy a szurkolók azt kapták, amit vártak. A játékosok nevében elmondta, hogy nem tudnak elég hálásak lenni a drukkereknek a buzdításért és a katartikus hangulatért.

A szurkolói támogatásért Bernd Storck is köszönetet mondott, majd hozzátette, hogy a mögötte álló játékosok a jövő csapatát alkotják és reméli, hogy az előttük álló vb-selejtezők alatt ugyanilyen támogatásban részesülnek majd.

Végül pedig a Himnusz is felcsendült a Hősök terén.

A magyar labdarúgó-válogatott a Hősök terén