Musorujsag
Élő Eredmények

Az MTK-nak fel kell pörögnie a kazah ellenfél ritmusára

M4Sport
Videón elemezte csütörtöki Európa-liga ellenfelét az MTK, ez alapján edzőjük, Teodoru Vaszilisz erős ellenfélre számít, ráadásul az Aktobe bajnoki ritmusban fogadja a magyar csapatot.

Teodoru Vaszilisz az ellenfél négy mérkőzést látva, óvatosan közelít a kazahokhoz. „Telt házra számítunk nagyon jó hangulat lesz. Bajnoki ritmusban vannak, remélem az elején mi is átvesszük azt az iramot, és akkor egy olyan eredménnyel tudunk hazajönni, ami a jövő hét csütörtöki visszavágót tekintve kedvező lesz számunkra.”

Az európai kupákban jártas Aktobe igazi nemzetközi gárda, az MTK edzője elmondta, hat ukrán, két afrikai, brazil és szerb játékosuk is van, mindannyian képzettek, magasak és erősek. De „a fordulékonyságukkal probléma van hátul. Lent a talajon, ütempasszokkal, mélységi beindulásokkal” alakíthatnak ki gólszerzési lehetőségeket a kék-fehérek –  nyilatkozta az M4 Sportnak a tréner.

Teodoru Vaszilisz óvatos az Aktobéval szemben - fotó: M4 Sport Teodoru Vaszilisz óvatos az Aktobéval szemben – fotó: M4 Sport

Torghelle Sándor a felvételek alapján  egész pályás letámadást vár a riválistól. „Minden egyes csapat ellen ezt csinálták. Minél hamarabb át kell rúgnunk a középpályát, akár sok kis passzal, akár egy előreívelt hosszú labdával. Ha ezt megtudjuk valósítani, akkor lesznek mögöttük olyan területek ahova be tudunk futni, és amint létszámfölényt tudunk kialakítani, a helyzetek is  jönni fognak belőle.” A kérdés ez esetben csak annyi, a csatár vezetésével hogyan tudnak majd élni ezekkel a lehetőségekkel?

A hatszoros kazah bajnok tavaly bronzérmes lett, de a jelenlegi szezonban csak a nyolcadik a tabellán.

Kanta József szerint nem könnyíti meg a felkészülési találkozókkal hangoló MTK dolgát, „hisz a játékban lévő csapatnak valamilyen szinten azért könnyebb, mert hétről hétre bajnokikat játszik. De ezért voltak nekünk is edzőmérkőzéseink, amiket igyekeztünk tétmeccsként felfogni, még ha nem is voltak azok” – bizakodott az irányító, hogy a párharcra nem lesz befolyással ez a körülmény.

A csapat kapusa, Hegedűs Lajos ugyancsak bizakodó, érzése szerint az öthetes felkészülés után pozitív hangulatban készülnek és készen állnak a megmérettetésre.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Videotonnak tovább kell lépnie moldovai ellenfelén
Henning Berg egyértelműen továbbjutást vár a Videoton labdarúgócsapatától a moldovai Zaria Balti elleni Európa Liga-selejtezőben, amelynek első összecsapását csütörtökön vívják Felcsúton.
Külföldi futball
Az MTK-ra vár a legnehezebb ellenfél az Európa-ligában
A bajnoki ezüstérmes Videoton a moldovai Zaria Baltival, a bronzérmes Debrecen a San Marinó-i La Fioritával, míg a negyedik MTK a kazah Aktobéval találkozik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.
Külföldi futball
Gyirmóton selejtez az MTK
Nyilvánosságra hozta az Európa Liga-selejtező első fordulós mérkőzéseinek időpontjait és helyszíneit az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken.
Külföldi futball