Musorujsag
Élő Eredmények

Daum lett a románok kapitánya

mti
Az előzetes híreknek megfelelően Christoph Daumot nevezték ki a román labdarugó-válogatott szövetségi kapitányának.

Az erről szóló formális döntést – a kinevezést ellenző néhány tag távolmaradása mellett – csütörtökön hozta meg a román labdarúgó szövetség igazgatótanácsa.

A 62 éves német szakember személyében először került külföldi kapitány a román futballválogatott kispadjára. Kétéves szerződésének legfontosabb célkitűzése, hogy irányítása alatt a román válogatott 20 év szünet után 2018-ban ismét kijusson a világbajnokságra. Daum bemutatkozó sajtótájékoztatóján támadófutballt ígért, és győzelemorientált, fegyelmezett csapatjátékot akar meghonosítani. „Mindig támadni fogunk, akkor is ha az ellenfélnél a labda, mert ellenőrizni akarjuk a játékot” – fogalmazott a német kapitány.

Christoph Daum - fotó: EPA/Robert Ghement Christoph Daum – fotó: EPA/Robert Ghement

A 2018-as világbajnokság selejtezőin Románia Dániával, Lengyelországgal, Montenegróval, Örményországgal és Kazahsztánnal került azonos csoportba, első meccsét szeptember 4-én Montenegró ellen játssza.

Daum edzőként 1992-ben német bajnokságot és szuperkupát nyert a Stuttgarttal, 1995-ben bajnokságot és Török Kupát a Besiktassal, 2003-ban osztrák bajnokságot az Austria Wiennel, 2004-ben, 2005-ben és 2009-ben pedig török bajnokságot a Fenerbahceval.

A román válogatottat eddig irányító Anghel Iordanescu azután mondott le posztjáról, hogy csapata egy döntetlennel és két vereséggel az A csoport negyedik helyén végzett, így nem jutott be a 16 közé a franciaországi Európa-bajnokságon.

További tartalmak