Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Räikkönen 2017-ben is a Ferrarinál!

Hivatalos: Räikkönen 2017-ben is a Ferrarinál!

Motorsport, Ferrari
Szerződést hosszabbított Kimi Räikkönen és a Ferrari. A finn versenyző 2017-ben is Sebastian Vettel csapattársa lesz.
Kimi Räikkönen (Fotó: Xpbimages.com) Kimi Räikkönen (Fotó: Xpbimages.com)

Rövidre zárta a Kimi Räikkönen jövőjével kapcsolatos találgatásokat a Ferrari. A Brit Nagydíj péntekjén bejelentették, újabb egy évvel meghosszabbították szerződésüket a finn versenyzővel.

„A Scuderia Ferrari bejelenti, hogy meghosszabbította a technikai és versenyzői együttműködését Kimi Räikkönennel. A 2017-es versenyzőpárosunkat továbbra is a finn és Sebastian Vettel alkotja majd” – állt a közleményben.

A „Jégember” ezzel sorozatban negyedik szezonját kezdheti meg Maranellóban, ahol jelenleg második időszakát tölti. A számára és az istálló számára is bajnoki címet hozó 2007-es szezonban Michael Schumacher helyét vette át a vörösöknél, ahol egészen 2009 végéig versenyzett. Két év szünet, valamint két lotusos szezon után aztán 2014-ben tért vissza.

Fernando Alonso, majd 2015-ben Sebastian Vettel oldalán is sok kritika érte őt a bajnoktársaktól jelentősen elmaradó teljesítménye miatt – idén azonban észrevehető javulást ért el. Jelenleg ugyanannyi, 96 ponttal áll a bajnoki tabella 4. helyén, mint az őt csupán több második helye révén megelőző Sebastian Vettel.

Räikkönen csütörtökön Silverstone-ban kijelentette, még mindig elég motiváltnak és gyorsnak érzi magát ahhoz, hogy folytassa pályafutását. „Mindig is mondtam: nem lennék itt, ha már nem élvezném, vagy nem lennék képes százszázalékosan csinálni ezt. Ha nem volnék motivált, nem vesztegetném a saját és a csapat idejét. Már tíz éve is megmondtam, a Ferrari lesz az utolsó csapatom, és ezt tartom” – fogalmazott az ezen a hétvégén 100. ferraris futamára készülő finn.

 

Räikkönen és a Ferrari:

Szezonok száma: 6 (2007-2009; 2014-2016)

Futamok száma: 100

Győzelmek: 9

Összes dobogós helyezés: 33

Pole pozíciók: 5

Leggyorsabb kör: 19

A Brit Nagydíj versenyhétvégéjének autosport közvetítéseinek listája - Kimi Räikkönen A Brit Nagydíj versenyhétvégéjének autosport közvetítéseinek listája – Kimi Räikkönen

További tartalmak