Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton Lauda történeteiről: Honnan a pokolból jött ez?!

Hamilton Lauda történeteiről: Honnan a pokolból jött ez?!

Sky Sports, PlanetF1
Megdöbbentették Lewis Hamiltont Niki Lauda róla tett nyilatkozatai. A brit hangsúlyozta, valóban sokat változott a viszonyuk Nico Rosberggel – már nem akarják „megölni” egymást egy-egy vitás eset után…
Lewis Hamilton és Niki Lauda (Fotó: Charniaux / XPB Images) Lewis Hamilton és Niki Lauda (Fotó: Charniaux / XPB Images)

A Mercedesnek még közleményt is ki kellett adnia Niki Lauda Lewis Hamiltonról tett kijelentései után. Az osztrák tanácsadó a Servus TV – az Osztrák Nagydíj két pénteki szabadedzése között fölvett, hétfőn sugárzott – beszélgetős műsorában előbb a svájci újságíró, Roger Benoit fölvetésére erősítette meg, hogy a címvédő bakui időmérős hibája után tört-zúzott a szobájában, majd azt mondta, a brit kijelentése Nico Rosberggel való kiváló viszonyáról csak színjáték, egyszerű hazugság a média érdeklődésének megfékezésére.

A csapatnak erre reagálva kellett közleményben tisztázni, hogy Lauda állításai közül egyik sem felel meg a valóságnak.

Hamilton Silverstone-ban elárulta, igencsak megdöbbent főnöke szavain. „Ott ültem a strandon, élveztem a napsütést, és arra gondoltam, hogy épp most nyertem meg egy versenyt. Nagyon jó érzés volt. Aztán láttam, mit írtak, és arra gondoltam: ez mi a  ****?” – mesélte a Press Association hírügynökségnek.

„Nagyon meglepődtem. Nagyszerű hétvégét zártam, és ezt a sztorit hirtelen felkapták, én pedig azt kérdeztem, honnan a pokolból jött ez elő? Őszintén szólva ehhez hasonlót még sosem láttam. Egyik dolog sem történt meg, és a legutóbbi verseny előtt Nico és én tényleg a lehető legjobb viszonyban voltunk. Továbbra is itt tartunk, és továbbra is beszélgetünk” – nyilatkozta Hamilton. „Örülök, hogy végül visszavonták a nyilatkozatot, de valójában kárt okozott a szavaival. Még nem beszéltem Nikivel, talán csak viccelődött, de nem azt mondta, amit én gondoltam. A közleménynek mindenesetre örülök, és remélem, hogy az emberekhez is eljutott, így már tudják, hogy nem ez történt.”

Hamilton megerősítette Baku után mondott szavait, hangsúlyozva, valóban megváltozott és javult a viszonya csapattársával. „A legutóbbi versenyig, még Barcelona után is a lehető legjobb viszonyban voltunk Nicóval, mert mindent megbeszéltünk. Nem kerültük ki egymást. Egy szobában voltunk, és még ha nem is mondtuk el, hogy mi a gondunk, akkor is elfogadtuk a helyzetet. Ilyen soha nem volt korábban. Régebben ő meg akart ölni engem, én meg akartam ölni őt. Ezért mondom azt, hogy soha ilyen jóban nem voltunk. Nem vagyunk a legjobb barátok, még mindig vannak hullámvölgyeink is, és a legutóbbi verseny nyilvánvalóan mélypont volt. De férfiakként felelősséget vállalunk a tetteinkért” – fogalmazott.

Brit Nagydíj 3. szabadedzés 10:55-től ÉLŐben az M4 Sporton és az M4Sport.hu-n! Ide kattintva máris elérhető a link a közvetítéshez.

A Brit Nagydíj versenyhétvégéjének autosport közvetítéseinek listája - Lewis Hamilton A Brit Nagydíj versenyhétvégéjének autosport közvetítéseinek listája – Lewis Hamilton

További tartalmak