×

Griezmann: kegyetlen és káprázatos pillanat egyszerre

Franciaország hazai pályán veszítette el az Európa-bajnokság döntőjét vasárnap este. A csapatkapitány Hugo Lloris szerint a pontatlanság volt az együttes legnagyobb hibája és annak ellenére, hogy nagyon csalódottak építkezniük kell majd ebből a vereségből, míg Antoine Griezmann egy furcsa kettősséget érez a szereplésük kapcsán.

„Eldobtuk magunktól a lehetőséget, hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot. Természetesen hatalmas a csalódottság bennünk, nagyon kegyetlen dolog így veszíteni, hazai pályán, fantasztikus közönség előtt. Gratulálok Portugáliának. Nem voltunk elég koncentráltak, nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Nem tudtunk elég higgadtak lenni, de nem mondhatok semmi rosszat a játékosaimra. Mindent kiadtak magukból ma este, amit csak tudtak” - értékelt a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps.

Didier Deschamps csalódott a Eb-döntő lefújása után EPA/FILIP SINGERPortugália drámai küzdelemben, 1-0-ra verte meg Franciaországot az Európa-bajnokság döntőjében. A franciák hihetetlenül csalódottak, hiszen a döntőt hazai pályán, több tízezer szurkoló előtt veszítették el, amit Deschamps is külön kiemelt.

„Mindenképpen szerettük volna megnyerni ezt a trófeát a rajongóinknak is. Vannak pozitív vonatkozásai is a mérkőzésnek, de erről egyelőre nagyon nehéz beszélni. Bármit, amit az elmúlt hetekben, hónapokban tapasztaltam a csapattal kapcsolatban pozitív volt, így egyértelműen csalódott vagyok, hogy nem tudtuk megnyerni az Európa-bajnokságot a több millió szurkolónknak. Nem tudok ma este azon gondolkodni, hogy mi lesz velem. Időre van szükségünk, hogy megemésszük a történteket”

Az Európa-bajnokság gólkirálya Antoine Griezmann is egyértelműen nagyon csalódott, ő azonban már némi pozitívumot is lát a történtekben.

„Ez kegyetlen és gyönyörű pillanat egyszerre. Átéltem már néhány különleges pillanatot, meg kell tudni élni a legszomorúbbakat is. Mindent kiadtunk magunkból, nagyon büszke vagyok a csapatra. Erősebben kell visszatérnünk.”

Griezmann köszönti a szurkolókat könnybe lábadt szemmel a döntő után EPA/ETIENNE LAURENTHat góllal, ugyan ő lett az Eb gólkirálya, de szeretett volna még kapuba találni, hogy hozzájáruljon a csapat győzelméhez.

„Később talán tudok örülni ennek a szereplésnek, és büszke is lehetek. Nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudtam győzelemhez segíteni a csapattársaimat, nem tudtam gólt lőni, pedig nagyon szerettem volna. Nagyon csalódott vagyok.”

A válogatott csapatkapitánya és kapusa Hugo Lloris szerint a legnagyobb gond a helyzetkihasználással volt.

„Az utolsó momentumokban hibáztunk. Több helyzetet alakítottunk ki, mint ők, de a befejezéseknél mindig pontatlanok voltunk. Ez is része a labdarúgásnak. Gratulálnunk kell Portugáliának, az egész torna során végig nagyon koncentráltan játszottak. Egy pozitív élmény számunkra ez a torna annak ellenére, most még mindenki nagyon csalódott és ideges, amiért nem tudtunk nyerni. A jövőben építkeznünk kell ebből a vereségből is."

Rengeteg bravúrt bemutatott a mérkőzésen a francia kapus, Lloris, Éder lövésénél azonban nem tudott hárítani, így Franciaország vereséget szenvedett az Eb fináléjában. EPA/IAN LANGSDON