×

Álláshirdetésben keresnek szövetségi kapitányt a belgák

Nyilvános, internetes hirdetésben keres szövetségi kapitányt a Belga Labdarúgó Szövetség, a jelöltek között állítólag az olasz Marcello Lippi is ott van.

A KBVB pénteken bontott szerződést Marc Wilmots kapitánnyal, aki 2012 óta irányította a válogatottat. A favoritok között számon tartott belgák a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a magyar csapatot búcsúztatták, de a negyeddöntőben kikaptak Walestől és kiestek.

Marcello Lippi a 2010-es világbajnokságon - fotó: MTI/EPA/Franck Robichon Marcello Lippi a 2010-es világbajnokságon - fotó: MTI/EPA/Franck RobichonA Derniére Heure című lap keddi számában megjelent, hogy az olasz Marcello Lippi is a jelöltek között van. Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet nyert Lippi legutóbb a kínai Kuangcsou Evergrande együttesénél dolgozott, de 2014 novemberében bejelentette, hogy visszavonul az edzőségtől. Később néhány hónapig technikai igazgatóként tevékenykedett az ázsiai klubnál, majd távozott. Idén májusban bejelentették, hogy nyártól hazája válogatottjának technikai igazgatója lesz, de a kinevezése végül összeférhetetlenségre hivatkozva elmaradt, mert a fia, Davide Lippi játékos-ügynökként tevékenykedik.

A francia nyelvű lap cikke megjegyzi, hogy a korábbi remek eredményei egyértelműen Lippi mellett szólnak, de az életkora (68 év) miatt mégsem biztos, hogy ő lesz a befutó, mert kérdéses, mennyire motiválja a feladat, és egyáltalán vissza akar-e térni az edzői pályára.

Mint írják, az olasz tréner nem a KBVB honlapján megjelent álláshirdetésre jelentkezett, hanem ajánlották őt a szövetségnek.