Íme a közmédia olimpiai kerete

m4sport.hu
Meglepetések nélküli kerettel utazik a közmédia a riói olimpiára. A franciaországi Európa-bajnoksághoz képest a csapatban egyetlen változás van: Gundel Takács Gábor ezúttal nem kommentátorként, hanem műsorvezetőként erősíti a gárdát.

Az M4 Sporton már hónapok óta zajlik az ötkarikás játékok felvezetése.  Az Út Rióba és az Út a riói olimpiáig című magazinnal indult a hangolódás, előbbi magyar-, míg utóbbi nemzetközi szempontból mutatja be az olimpikonok útját és felkészülését a megmérettetésre. Ezt a két műsort egészítette ki a július óta műsoron lévő mini portré sorozat a magyar kvótás sportolókról, amelyekből a nézők megismerhetik a riói olimpiára induló teljes magyar csapatot.

„Némi túlzással azt mondhatom, hogy a legjobb szakemberek közül aki „él és mozog”, a közmédia fedélzetén lesz. Olyan sorozatba vágunk bele, amely összetettségében túltesz a foci EB magyar meccseinek közvetítésén is: 14-15 videó csatornán zúdulnak be az események a budapesti stúdióba, valamint minden olyan eseményen, ahol a mieink rajthoz állnak, ott lesz egy riporterünk is. Az a célunk, hogy a nézők azt érezzék, ők is ott vannak a helyszínen. A riói játékok alatt 10 kamerával járjuk be a helyszíneket a londoni 2 helyett, ez óriási minőségi különbséget fog jelenteni a közvetítésekben”mondta Héder Barna sportigazgató a közmédia sportos szakemberi gárdájáról.

Az M4 Sport mellett a közmédia párhuzamosan számol be az olimpia eseményeiről az újonnan induló M5 csatornán is. Az m4sport.hu oldalon folyamatosan frissülő és élő tartalmakkal találkozhatnak az látogatók. Ébredés után a nézőket összefoglalók várják, így a magyar idő szerint délutáni versenykezdésig mindent megnézhetnek a két csatornán, amiről éjjel lemaradtak. A televíziós közvetítések mellett, a Kossuth rádió is élőben számol be a kiemelt eseményekről, olyan rádiós legendákkal, mint Novotny Zoltán, vagy Gulyás László. Az M1 helyszíni stábja is végig kíséri a riói ötkarikás játékokat és a csatorna  más szemszögből, folyamatos élő kapcsolásokkal és hírfolyamokkal mutatja be az olimpiát.

Az M4 Sport nyári mottója a #veletekvagyunk, ebben a szellemiségben készül a csatorna az ötkarikás játékokra és támogatja a magyar sportolókat. Célunk, hogy a nézők minden felemelő pillanatot együtt éljenek át a sportolókkal az M4 Sportnak köszönhetően. A #veletekvagyunk hashtaget használva az MTVA nézői az Olimpia ideje alatt üzenhetnek is a sportolóknak. A támogató jókívánságokat az M4 Sport csapatának tagjai fogják átadni a magyar olimpikonoknak. Így nem csak elhozzuk hazánkba az ötkarikás játékokat, hanem a magyar szurkolók hangját is elvisszük Rióba, hogy a sportolóink érezzék, hogy 15 millió magyar van velük a nagy nemzetközi megmérettetésen.

Olimpia a közmédiában - #veletekvagyunk Olimpia a közmédiában – #veletekvagyunk

Kommentátoraink Hajdu B. István, Székely Dávid, Knézy Jenő, Újvári Máté, Mohay Benedek, Vásárhelyi Tamás, Szekeres Péter, Varga Péter, Szabó Gábor, Horváth Mariann, Bartha Zoltán és Szőke Viktória lesznek, riporterként működik majd közre Kovács „Kokó” István, Berkesi Judit, Molnár Mátyás, Tihany Viktor, Bobák Róbert, Deák Krisztina, Tóth Bálint, és Farkas Bettina is. A műsorvezetők csapatát Gundel Takács Gábor, Szujó Zoltán, Petrovics-Mérei Andrea és Török Olivér alkotja. A rádióhallgatókat Novotny Zoltán, P. Fülöp Gábor és Gulyás László fogja tájékoztatni.

A közmédia közösségi felületein #veletekvagyunk hashtaggel lehet majd üzenni az olimpikonoknak Rióba.

Kapcsolódó cikkek

Olimpiai menetrend

  • Augusztus

    05

  • Augusztus

    06

  • Augusztus

    07

  • Augusztus

    08

  • Augusztus

    09

  • Augusztus

    10

  • Augusztus

    11

  • Augusztus

    12

  • Augusztus

    13

  • Augusztus

    14

  • Augusztus

    15

  • Augusztus

    16

  • Augusztus

    17

  • Augusztus

    18

  • Augusztus

    19

  • Augusztus

    20

  • Augusztus

    21

Íjászat

4 esemény

14:00

Férfi egyéni

14:00

Férfi csapat

18:00

Női egyéni

18:00

Női csapat

Labdarúgás

3 esemény

00:00

Svédország - Kolumbia (Férfiak)

Online stream #02

01:00

Fidzsi-szigetek - Koreai Köztársaság (Férfiak)

Online stream #04

03:00

Nigéria - Japán (Férfiak)

Online stream #01

Lovastusa

1 esemény

13:30

Lovastusa egyéni