×

A csoport élén zárt a Benedek-csapat

m4sport.hu/MTI
A mérkőzést végig uralva, magabiztos teljesítménnyel 10-6-ra győzött a magyar válogatott Brazília ellen az olimpiai vízilabdatorna A csoportjának utolsó összecsapásán.

férfi vízilabdatorna, 5. forduló, A csoport:
Magyarország-Brazília 10-6 (3-0, 2-1, 3-3, 2-2)
Olimpiai Uszoda, v.: Buch (spanyol), Ivanovski (montenegrói)
gólszerzők: Vámos 2, Hosnyánszky 2, Hárai 2, Kis 1, Varga Dé. 1, Manhercz 1, Zalánki 1, illetve Perrone 2, Oneto Gomes 2, Guimaraes 1, Crivella 1

Magyarország: Nagy – Vámos, Erdélyi, Szivós, Varga Dé., Varga Dá., Kis G. cserék: Zalánki, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai

Brazília: Soro – Crivella, Oneto Gomes, Da Costa E Silva, Baches, Perrone, Vrlic cserék: Franco, Alonso, Salemi, Rocha, Guimaraes, Antonelli,

Az úszóversenyek befejeztével a vízilabdázók vették birtokukba az Olimpiai Uszodát, melyet szinte megtöltöttek a hazai nézők, akik fülsüketítő üdvrivalgással fogadták kedvenceiket, illetve hangos pfújolással a magyar csapatot, majd átszellemülten énekelték a brazil himnuszt.

A kezdésnél a magyar csapat hozta el a labdát, a gépezet azonban nehezen indult be, az első három támadás során lövésig sem jutott Benedek Tibor együttese. A védekezés azonban jobban ment, a brazilok emberelőnyben és azonos létszámnál sem voltak eredményesek. A gólcsendet több mint három perc után a csapatkapitány Varga Dénes törte meg egy szép kapufás találattal, majd két perccel később, egy emberelőny lejárta után Hosnyánszky bombázott a léc alá. A hazaiak támadásban teljesen hatástalanok voltak, Nagy Viktor jól védett, a blokkoló kezek is jól dolgoztak előtte, így másfél perccel a szünet előtt Vámos góljával már három volt az előny (3-0).

A második sprintet is Erdélyi Balázs nyerte, ám az első ziccer a braziloké volt, Nagy Viktor viszont újabb bravúrral hárított. A Ratko Rudic irányította hazaiaknak semmi sem sikerült, hiába kaptak egymás után két előnyt, képtelen voltak élni vele, a másik oldalon pedig a negyed első magyar fórjánál Erdélyi passzából Hárai húzta a labdát a kapuba. A negyed közepén folytatódtak a hazaiak kínjai, a legnagyobb helyzeteiket is rendre elpuskázták, a kapufa vagy Nagy hárított óriásit minden esetben, így 14 perc után is nulla állt a táblán Brazília neve mellett. A jég végül Zalánki előnyös gólja után, ötméteresből tört meg két perccel a félidőt megelőzően, a gól után pedig belelendült az addig kissé dermedt közönség. Talán a hangzavar volt az oka, mindenesetre Kis Gábor ziccert hibázott, a nagy szünetre így négygólos előnnyel úsztak ki Varga Dénesék (5-1).

Manhercz hozta el a harmadik negyed elején a labdát, a “hagyományokat folytatva” azonban gól nélkül zárult az első magyar támadás, sőt, a következő is, méghozzá előnyből. Hosnyánszky rontott csúnyán, szerencséjére azonban fél perccel később javíthatott, s meg is tette, miután ismét hátrányba kerültek a brazilok. A hazaiak ezután gyönyörű akciógóllal állították vissza a négygólos különbséget, mely Vámos és Perrone gólváltása után is megmaradt. A brazilok viszont érezhetően magukra találtak, nagyobb hittel és bátrabban vízilabdáztak, majd emberelőnyből három gólra jöttek fel. Sőt, előnyben támadhattak a mínusz kettőért is, de Nagy Viktor újra a helyén volt, az utolsó percben pedig Hárai szép góllal állította vissza a négygólos különbséget (8-4).

Az utolsó negyed elején a védőkkel addig óriásit küzdő Kis Gábor csavarásból talált a kapuba, amire kapufa volt a válasz a másik oldalon. A mérkőzés ekkorra eldőlt, s láthatóan tudta ezt a brazil és a magyar csapat is. Varga Dánielék támadásban már csak a labdát tartották, a hazaiak pedig kevés meggyőződéssel adogattak, lövéseik veszélytelenek voltak. A hajrában még esett két hazai és egy magyar találat, a csoportgyőzelmet így négygólos sikerrel szerezte meg a magyar válogatott.

“Jól játszottunk, de nekem tetszettek a korábbi mérkőzéseink is. Mindig a két pontot célozzuk meg, akár rossz, akár jó játékkal” – mondta a mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki elismerte, játékosai kicsit megszeppentek a hangulattól, ez látszott a meccs elején. “Jó volt, hogy itt játszottuk az utolsó csoportmeccset, s nem a negyeddöntőn kell ismerkedni a körülményekkel. Montenegró nagyon agresszív ellenfél, ezt tapasztaltuk az Eb-n. Ha ugyanúgy meg tudnak minket zavarni a fizikális fölényükkel, akkor nagy bajban leszünk, de ha függetleníteni tudjuk magunkat ettől és elhisszük, hogy jobban tudunk játszani, mert szerintem jobban tudunk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

Hallgassa meg miként értékeltek a játékosok:

A magyar válogatott két győzelemmel és három döntetlennel nyerte meg az A csoportot, s kedden játszik a négy közé kerülésért.

Korábbi eredmények:

A csoport:
Szerbia-Japán 12-8 (2-5, 3-0, 4-2, 3-1)
Ausztrália-Görögország 12-7 (5-3, 5-1, 0-1, 2-2)

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 7 pont
2. Görögország 6
3. Brazília 6
4. Szerbia 6
5. Ausztrália 5
6. Japán 0

B csoport:

Egyesült Államok-Olaszország 10-7 (2-4, 3-2, 3-1, 2-0)
Franciaország-Horvátország 9-8 (3-2, 3-3, 2-1, 1-2)
Montenegró-Spanyolország 9-9 (2-2, 3-2, 2-4, 2-1)

A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 7 pont
2. Horvátország 6
3. Olaszország 6
4. Montenegró 5
5. Egyesült Államok 4
6. Franciaország 2

A csoport első négy helyezettje jutott a negyeddöntőbe. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.

A keddi negyeddöntő programja:
16.00 (11.00): MAGYARORSZÁG-Montenegró
17.20 (12.20): Görögország-Olaszország
20.10 (15.10): Brazília-Horvátország
21.30 (16.30): Szerbia-Spanyolország

Array
(
  [replacement] => 
  [shortcode] => 
  [title] => Magyar-brazil olimpiai férfi pólómeccs
  [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/08/D__YT201608150531-1024x575.jpg
  [alignment] => aligncenter
)

Kapcsolódó cikkek

Olimpiai menetrend

 • Augusztus

  05

 • Augusztus

  06

 • Augusztus

  07

 • Augusztus

  08

 • Augusztus

  09

 • Augusztus

  10

 • Augusztus

  11

 • Augusztus

  12

 • Augusztus

  13

 • Augusztus

  14

 • Augusztus

  15

 • Augusztus

  16

 • Augusztus

  17

 • Augusztus

  18

 • Augusztus

  19

 • Augusztus

  20

 • Augusztus

  21

Íjászat

4 esemény

14:00

Férfi egyéni

14:00

Férfi csapat

18:00

Női egyéni

18:00

Női csapat

Labdarúgás

3 esemény

00:00

Svédország - Kolumbia (Férfiak)

Online stream #02

01:00

Fidzsi-szigetek - Koreai Köztársaság (Férfiak)

Online stream #04

03:00

Nigéria - Japán (Férfiak)

Online stream #01

Lovastusa

1 esemény

13:30

Lovastusa egyéni