Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar labdarúgó válogatott augusztus 22-én kezdi egyhetes összetartását

mlsz.hu
Bernd Storck a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kijelölte tizennyolc fős keretét a Telkiben, augusztus 22-étől kezdődő egyhetes összetartásra.

Az egész ország felbuzdult a labdarúgó Európa-bajnokság alatt, miután a magyar válogatott a csoportkörben megszerezte az előkelő első helyet, majd Belgium válogatottja ellen is emelt fővel hagyhatta el a pályát és utazhatott haza Magyarországra.

Dzsudzsák Balázs és Böde Dániel - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Dzsudzsák Balázs és Böde Dániel – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A csapatra viszont új kihívás vár, ugyanis szeptember 6-án kezdi meg szereplését a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtező sorozatában. A feladat kifejezetten nehéznek mondható, a magyar csapat csoportjában szerepel az Európa-bajnok Portugália, illetve Svájc, Feröer, Lettország és Andorra. Az első ellenfél Feröer-szigetek válogatottja lesz szeptember 6-án, Tórshavnban. Az elmúlt két esztendőben először Dárdai Pál irányításával idegenben aratott nehéz 1:0-ás győzelmet a magyar válogatott Feröer válogatottja fölött, majd Bernd Storck vezetésével és Böde Dániel duplájával hazai pályán 2:1-re diadalmaskodott.

Bernd Storck, Fiola Attila és Kleinheisler László - MTI Fotó: Illyés Tibor Bernd Storck, Fiola Attila és Kleinheisler László – MTI Fotó: Illyés Tibor

Augusztus 22-én, hétfőn a keret itthon szereplő játékosai kezdik meg a munkát Telkiben, olyan játékosokkal kiegészülve, akik játékukkal felhívták a kapitány figyelmét magukra az elmúlt időszakban. A második héten csatlakoznak a kerethez a légiósok, ekkor már csak a feröeri mérkőzésen számításba vett labdarúgók készülnek majd Telkiben – írják a Magyar Labdarúgó Szövetség(MLSZ) honlapján. Mint ismert, Király Gábor és Juhász Roland visszavonult a válogatottságról, így rájuk már nem számíthat a szövetségi kapitány. A felkészülés első hetében hét Európa-bajnokságot megjárt játékos, köztük Gera Zoltán kezdik meg a munkát. Hat olyan fiatal is szerepel a névsorban, akik az U21-es korosztályos válogatottban is helyet kaphatnak, de vannak abszolút újoncok is, akik a hazai élvonalban nyújtott teljesítményükkel szolgáltak rá a meghívóra, ilyen például a diósgyőri Bognár István és a kispesti Eppel Márton, illetve ismét a többiekkel készül a Videoton FC támadója, Kovács István.

Gera Zoltán az Ausztria ellen megnyert Eb-selejtezőn - MTI Fotó: Illyés Tibor Gera Zoltán az Ausztria ellen megnyert Eb-selejtezőn – MTI Fotó: Illyés Tibor

Bernd Storck az mlsz.hu-nak elmondta: „– A behívott játékosok mindegyike bizonyított már valamilyen formában, néhányan aktuális jó teljesítményükkel, mások képességeikkel hívták fel magukra a figyelmet. Szeretnék mindenkiről pontosabb képet kapni, a fizikai tesztek eredményei mellett közvetlen tapasztalatot gyűjteni személyiségükről, képességeikről egyaránt. A keret tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák, a közeli vagy távolabbi jövőben helyet követelhetnek maguknak a válogatottban”.

Az augusztus 22-én kezdődő edzőtáborozás kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Védők:

Baki Ákos (MTK Budapest)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Korhut Mihály (Debreceni VSC)
Lang Ádám (Videoton FC)

Középpályások:

Bognár István (Diósgyőri VTK)
Csiki Norbert (Gyirmót FC)
Elek Ákos (Diósgyőri VTK)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Kovács István (Videoton FC)
Nagy Dominik (Ferencváros)
Vida Máté (Vasas)

Támadók:

Böde Dániel (Ferencváros)
Eppel Márton (Budapest Honv

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Újabb válogatott igazolás Felcsúton
Vanczák Vilmos a korábbi hetvennyolcszoros válogatott hátvéd pénteken orvosi vizsgálatra jelentkezik a Puskás Akadémiánál, így már csak egy hajszál választja el attól, hogy hazatérjen.
Magyar futball
Kleinheisler kölcsönbe mehet
Német sajtóértesülés szerint a Werder Bremen kölcsönadja a magyar válogatott Kleinheisler Lászlót a szintén német élvonalbeli SV Darmstadt 98 futballklubnak.
Külföldi futball