Musorujsag
Élő Eredmények
×

Cseh Lászlóra ennél nem lehetne büszkébb Eger városa

Cseh Lászlóra ennél nem lehetne büszkébb Eger városa

MTI
Díszpolgári címet adományoz az egri önkormányzat Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszónak; a legrangosabb városi kitüntetés adományozásáról a közgyűlés csütörtöki ülésén döntött.

Habis László polgármester előterjesztésében felidézte: Cseh László 2015 januárjában igazolt az Egri Úszó Klub Sportegyesülethez. Közel hetven nemzetközi érem birtokosa, hétszer érdemelte ki az év úszója címet, sokszoros magyar bajnok és sokszoros magyar csúcstartó.

A 2015-ben megrendezett kazanyi világbajnokságon az egri klub színeiben szerzett világbajnoki arany-, ezüst-, és bronzérmet. A korábbi olimpiákon is kitűnően szerepelt: Athénben bronzot, Pekingben három ezüstöt, Londonban egy bronzérmet szerzett, míg a riói ötkarikás játékokon a 100 méteres pillangóúszásban ezüstérmes lett.

A városháza tájékoztatása szerint Cseh László az egri díszpolgári aranygyűrűt a későbbiekben, ünnepélyes keretek között veszi majd át.

Borítókép: Cseh László a hevesi város hírnevét is öregbíti a medencében mutatott remeklésével. Fotó: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Cseh László: "Így volt ez jó, így volt tökéletes"
Cseh László Rióban ezüstérmes olimpikonunk hazaérkezése után a Syma csarnoknál mesél az olimpián átélt élményeiről, a rosszul sikerült 200m pillangóról és az azt követő hármas holtversenyről.
Magyar olimpiai csapat
Cseh László nem elégedett
„Szerettük volna, ha kijön az, ami bennem van, de minden okkal történik." mondta Cseh László.
200 m mell férfi
Cseh László: Most vagy soha!
A 30 éves magyar úszó, Cseh László első olimpiai bajnoki címét szerezheti meg 100 pillangón. Az előjelek nem jók, ugyanis fő számában, 200 pillangón a hetedik helyen végzett, ráadásul a vetélytársak is rettentően erősek, és minden bizonnyal most láthatjuk utoljára a játékokon a háromszoros olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes versenyzőt.
100 m pillangó férfi
Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes
Kenderesi Tamás harmadik, Cseh László pedig világbajnoki címvédőként hetedik lett 200 méter pillangón a riói olimpia úszóversenyeinek keddi napján.
200 m pillangó férfi