Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Cseh Lászlóra ennél nem lehetne büszkébb Eger városa

Cseh Lászlóra ennél nem lehetne büszkébb Eger városa

MTI
Díszpolgári címet adományoz az egri önkormányzat Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszónak; a legrangosabb városi kitüntetés adományozásáról a közgyűlés csütörtöki ülésén döntött.

Habis László polgármester előterjesztésében felidézte: Cseh László 2015 januárjában igazolt az Egri Úszó Klub Sportegyesülethez. Közel hetven nemzetközi érem birtokosa, hétszer érdemelte ki az év úszója címet, sokszoros magyar bajnok és sokszoros magyar csúcstartó.

A 2015-ben megrendezett kazanyi világbajnokságon az egri klub színeiben szerzett világbajnoki arany-, ezüst-, és bronzérmet. A korábbi olimpiákon is kitűnően szerepelt: Athénben bronzot, Pekingben három ezüstöt, Londonban egy bronzérmet szerzett, míg a riói ötkarikás játékokon a 100 méteres pillangóúszásban ezüstérmes lett.

A városháza tájékoztatása szerint Cseh László az egri díszpolgári aranygyűrűt a későbbiekben, ünnepélyes keretek között veszi majd át.

Borítókép: Cseh László a hevesi város hírnevét is öregbíti a medencében mutatott remeklésével. Fotó: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Cseh László: "Így volt ez jó, így volt tökéletes"
Cseh László Rióban ezüstérmes olimpikonunk hazaérkezése után a Syma csarnoknál mesél az olimpián átélt élményeiről, a rosszul sikerült 200m pillangóról és az azt követő hármas holtversenyről.
Sportok
Cseh László: Most vagy soha!
A 30 éves magyar úszó, Cseh László első olimpiai bajnoki címét szerezheti meg 100 pillangón. Az előjelek nem jók, ugyanis fő számában, 200 pillangón a hetedik helyen végzett, ráadásul a vetélytársak is rettentően erősek, és minden bizonnyal most láthatjuk utoljára a játékokon a háromszoros olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes versenyzőt.
Sportok
Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes
Kenderesi Tamás harmadik, Cseh László pedig világbajnoki címvédőként hetedik lett 200 méter pillangón a riói olimpia úszóversenyeinek keddi napján.
Sportok