Musorujsag
Élő Eredmények

Visszatért az olasz csatár a Honvédhoz

m4sport.hu
A Honvéd bejelentette, hogy csütörtökön megszerezte eddigi csapatától, a Novarrától az olasz Davide Lanzafame játékjogát.
Budapest Honvéd-Ferencváros - Emir Dilaver és Eppel Márton - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Eppel Mártonnal (jobbra) küzdhet meg a csapatba kerülésért az olasz.- MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Lanzafame 2013 első félévében már megfordult egyszer Magyarországon. Ezen idő alatt tíz bajnokin öt góllal és öt gólpasszal járult hozzá csapata bronzérméhez. A Honvéd szurkolók hamar megkedvelték a Juventusban nevelkedő utánpótlás válogatott csatárt, aki pályafutása során számtalan csapatnál megfordult, de közülük egyértelműen a legnevesebb az Öreg Hölgy volt. A támadót jelenleg 700.000 euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.de weboldal, korábban volt időszak mikor ez az összeg 4,5 millió eurót is elérte. (2010-ben, amikor a Palermo labdarúgója volt)

Magyarországi legemlékezetesebb alakítása nem egy gólhoz fűződik, hanem egy Pécs elleni bajnokin elkövetett butaság miatti piros lapjához. Lanzafame és a szintén olasz (de argentin születésű) csatár, Leandro Martínez (ő utána Győrben és a Haladásban is játszott, két héttel ezelőtt tért haza Olaszországba) összekülönbözött egy megítélt büntető után. A bíró figyelmeztette mindkettőjüket, majd Lanzafame addig-addig dulakodott Martínezzel, hogy a játékvezető felmutatta neki a második sárga lapját, és így a kiállítás sorsára jutott.

George F. Hemingway a Budapest Honvéd tulajdonosa a következő szavakkal kommentálta a csapata hivatalos weboldalán az új igazolást:

„Nem kis áldozatot hoztunk, hogy Davide Lanzafamét ismét a Honvéd játékosaként üdvözölhessük. Az új, 3 éves szerződés remélhetőleg az első lépés abba az irányba, hogy fiatal akadémista játékosaink 2-3 magyar vagy külföldi sztárral kiegészítve azt a teljesítményt nyújtsák csapatunkkal, amit szurkolóink megérdemelnek. Előbb-utóbb talán egy-egy szponzor is ráébred arra, hogy érdemes egy olyan csapatot szponzorálni, amely nem csak karácsonykor küld egy üdvözlőlapot, hanem egész évi munkájával, eredménnyel, és a labdarúgás iránti alázatával köszöni meg a támogatást. De a mai nap legyen a gondtalan öröm és remény napja, amikor kedves légiósunk visszatér. Nem csak én és szakmai stábunk, de minden játékosunk is örül ennek a nagyszerű fejleménynek.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A magyar válogatott Gera nélkül készül
Három labdarúgó sérülés miatt kikerült a Telkiben edzőtáborozó magyar válogatott keretéből, két játékost viszont utólag hívott be Bernd Storck szövetségi kapitány.
Magyar futball