Musorujsag
Élő Eredmények

Ezért tért vissza a Honvédba Lanzafame

m4sport.hu
Fontosnak érzi magát a Honvédnál, ezért tért vissza három év után Davide Lanzafame a kispesti klubhoz.

Mint arról korábban beszámoltunk, a korábbi olasz utánpótlás-válogatott támadó hároméves szerződést kötött a Honvéddal. 2013-ban kölcsönben egy fél szezon erejéig már erősítette a Honvédot, akkor tíz meccsen öt gólt lőtt és ugyanennyi gólpasszt adott. Emellett azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy tizenegyesrúgás előtt majdnem összeverekedett egyik csapattársával.

„Hiányzott Budapest, nagyon jól éreztem itt magam – nyilatkozta Lanzafame az M4 Sportnak. – Az utóbbi időben hiányzott az, hogy újra fontosnak érezzem magam, ezt most a Honvéd megadja nekem, úgyhogy szeretném ezt a bizalmat visszafizetni a pályán.”

A 29 éves csatár a legutóbbi szezont az olasz másodosztályú Novaránál töltötte. „A döntésemben fontos szerepet játszott az, hogy amikor itt voltam, a szurkolók nagyon szerettek, éreztették velem, hogy fontos vagyok, ezért tudtam jó teljesítményt nyújtani. Azért tértem vissza a Honvédba, mert úgy éreztem, hogy mind a szurkolók, mind a vezetőség és a tulajdonos is nagyon akarja, hogy itt legyek, és ezt szeretném a pályán meghálálni.”

Eddig Eppel Márton volt az elsőszámú góllövő Kispesten, öt találatával vezeti a góllövőlistát, és Bernd Storck bő keretébe is bekerült, ám sérülés miatt nem tudott résztvenni a telki edzőtáborban. Ezután már Lanzafaméval ketten okozhatnak sok örömet a kispesti szurkolóknak.

„A célom az, hogy újra Európában játszhassak, ezért is tértem vissza a Honvédba. Fontos, hogy mind Marco Rossi, mint pedig a tulajdonos nagyon szeretné ennek a célnak az elérését. Merjünk kitűzni célokat, és tegyünk meg mindent azért, hogy felálhassunk a dobogóra!”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lanzafame visszatért a Honvédhoz
Több külföldi ajánlata is volt, az utolsó pillanatban is megkeresték, a korábbi olasz utánpótlás-válogatott Davide Lanzafame mégis a Budapest Honvéd labdarúgócsapatához tért vissza.
Magyar futball