Musorujsag
Élő Eredmények
×

Íme Kovács Katalin 16 évesen

Íme Kovács Katalin 16 évesen

m4sport.hu
A riói olimpiát már szurkolóként nézte a háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin, akit nagyon megérintett Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina és Csipes Tamara teljesítménye, amely nosztalgiára késztette a kajakkirálynőt.

A sportoló, aki a riói olimpia előtt jelentette be visszavonulását, az egész viadalon hősiesen szurkolt a magyar sikerekért, amik nem is várattak magukra: A brazíliai ötkarikás játékokon Kozák Danuta a női kajak egyes, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros a kajakkettes, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas Zur-Krisztina egység a kajaknégyes 500 méteres versenyszámában lett olimpiai bajnok.

A háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok -utóbbival sportági rekorder – Kovács Katalinban minden bizonnyal gyönyörű emlékeket idéztek fel a riói sikerek, melyek hatására keresgélni kezdett, s nem akármilyen kincsre bukkant.
Bemutatja, hogy festett tizenhat évesen, élete első magyar bajnoki címe után, melyet Horváth Rékával Szolnokon nyert a kajakkettesek 2000 méteres versenyszámában.

Borítókép: Kovács Katalin (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kovács Katalin kajakozni tanította Szujót, fürdés lett belőle
A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Kovács Katalin a riói ötkarikás játékok előtt jelentett be, hogy leteszi a lapátot és befejezi aktív sportolói pályafutását, de a víztől nem szakadt el teljesen, sőt. Az M4 Sport riporterének, Szujó Zoltánnak a személyében tanítványa akadt a kajakkirálynőnek, az oktatás azonban nem ment zökkenőmentesen...
Kajak-kenu síkvízi
Kozák Danuta: "A kemény munka az, ami megformál"
Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó szerényen nyilatkozott az m4sportnak remek teljesítményéről, az elvégzett kemény munkáról, ünneplésről, a siker összekapcsoló erejéről, barátokról és családról.
Kajak-kenu síkvízi
Hazaértek Rióból a magyar olimpikonok
Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak.
Magyar olimpiai csapat
Olimpiai bajnok a női kajaknégyes
A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Kriasztina összetételű kajaknégyes megvédte címét a riói olimpián és újra a dobogó legfelső fokára állhat. Kozák Danuta ezzel már három, a magyar csapat pedig nyolc aranyéremnél jár.
Kajak-kenu síkvízi