Musorujsag
Élő Eredmények

Lanzafame visszatért a Honvédhoz

MTI
Több külföldi ajánlata is volt, az utolsó pillanatban is megkeresték, a korábbi olasz utánpótlás-válogatott Davide Lanzafame mégis a Budapest Honvéd labdarúgócsapatához tért vissza.

A 29 éves támadó – aki 2013 tavaszán szerepelt a fővárosi együttesben – a klub hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hosszú tárgyalási folyamat előzte meg Kispestre igazolását, azonban az edző, Marco Rossi, illetve a tulajdonos George F. Hemingway személye is sokat segített a döntésében.

Lanzafame hároméves szerződést kötött az egyesülettel, George F. Hemingway az ügy anyagi részleteiről az MTI érdeklődésére annyit árult el, hogy „háromszor annyit fizettek a játékosért, mint szerettek volna.”

A futballista hangsúlyozta, amikor egy játékost az edző és a vezetés is ilyen határozottan szeretne megszerezni, az sok mindent felülír, ráadásul a családjával is úgy látták, hogy Budapest a legmegfelelőbb hely karrierje folytatására.

A csatár az M1 kamerái előtt hozzá tette, a klub céljai egybevágnak a sajátjával,azaz nemzetközi kupaszereplés elérésével.

Marco Rossi, a piros-feketék vezetőedzője kijelentette, Lanzafame szerződtetésével a támadóharmadban – a kaputól 20-25 méterre – sokkal hatékonyabb lehet az együttes játéka.

George F. Hemingway hangsúlyozta, régóta kerestek már valakit a „10-es” pozícióban, Lanzafame személyében pedig egy kiváló futballistát sikerült szerződtetniük.

A torinói születésű csatár a Juventusban kezdte pályafutását, majd megfordult a Bari, a Grosseto, a Catania, a Perugia, legutóbb pedig a Novara csapatában. 2013 tavaszán fél évre kölcsönbe került a Honvédhoz, ahol gyorsan közönségkedvenc lett, mivel tíz NB I-es mérkőzésen öt gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt adott. Magyarországi pályafutása gyorsan félbeszakadt, ugyanis mint kiderült, még 2008-ban és 2009-ben érintett volt mérkőzések manipulálásában, melynek folyományaként vádalkut kötött az olasz hatóságokkal, a labdarúgó-szövetség pedig 16 hónapra eltiltotta. A játékost pályafutásának ezen szakaszáról a sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kilenc külföldit igazolt a Honvéd
Kilenc külföldi labdarúgóval erősített az OTP Bank Ligában bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd a téli átigazolási időszakban.
Magyar futball