Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egy olimpiai bajnokkal kevesebb

MTI
Betegség miatt nem tudja vállalni a szereplést Christoph Harting, a férfi diszkoszvetés friss olimpiai bajnoka szombaton, a hagyományos berlini nemzetközi atlétikai versenyen, melyen nélküle hét riói bajnok és tíz idei Európa-bajnok vesz majd részt.

Martin Seeber, a verseny igazgatója a 26 éves dobóról azt mondta, hogy az utolsó pillanatig reménykedett benne, hogy dobókörbe léphet – s összecsaphat többek között testvérével, a londoni ötkarikás bajnok Robert Hartinggal -, ám orvosai tanácsára végül nem tudta vállalni a versenyt.

A verseny magyar érdekeltje Márton Anita, a súlylökés ötkarikás bronzérmese lesz, s a német fővárosban ismét megmérkőzhet majd többek között a Rióban győztes amerikai Michelle Carterrel és az ezüstérmes új-zélandi Valerie Adamsszel. A női súlylökő mezőnyben ott lesz a világbajnoki címvédő és a júliusi amszterdami Eb-n éppen Márton előtt aranyérmes német Christina Schwanitz is, aki Rióban gyengén szerepelt, s az egyik legnagyobb esélyesként csak a hatodik helyen végzett.

További tartalmak