Musorujsag
Élő Eredmények
×

Visszavonul a korábbi Vasas-sztár

vizipolo.hu
32 évesen szögre akasztja a sapkát a vízilabda egyik kiemelkedő alakja, Miho Boskovic.

Miho Boskovic irigylésre méltó pályafutás után hagy fel az aktív játékkal. A horvát kiválóság a nemzeti válogatottal gyakorlatilag mindent megnyert, 2012-ben olimpiai bajnok és világliga-győztes, 2007-ben világbajok, míg 2010-ben Európa-bajnok lett. Az Európai Úszószövetség (LEN) két alkalommal, 2007-ben és 2012-ben választotta meg a a kontinens legjobbjának.

Pályafutását szülővárosában, a Jug Dubrovnik csapatában kezdte. Számos alkalommal nyert horvát bajnoki címet és hódította el a Horvát Kupát is. 2006-ban előbb csapatával megnyerte a vízilabda Bajnokok Ligáját, majd az Európai Szuperkupát is. Miután mindenképpen ki szerette volna próbálni magát más alakulatban is, 2010 nyarán a Vasashoz igazolt, ahol magyar bajnoki címet is ünnepelhetett.  Két éves budapesti tartózkodása után visszatért szülővárosába, Dubrovnikba, ahonnan tavaly a Primorje Rijekához szerződött, majd ugyanebben az esztendőben lemondta a válogatottságot. Visszavonulását idén szeptemberben jelentette be.

Ami a 32 éves játékos jövőjét illeti, érdekesség, hogy egy dubrovniki gimnáziumban fog zenét tanítani.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Itt a pólóutánpótlás - Horkai együtt örül a vb-bronzérmes ifikkel
Bronzéremmel tért haza a magyar ifjúsági vízilabda-válogatott a montenegrói Podgoricában rendezett korosztályos világbajnokságról. Horkai György szövetségi kapitány csapata a helyosztón magabiztos, 12-8-as győzelmet aratott Olaszország ellen. A kapitány bizakodik a jövőt illetően - <a href="http://www.vizipolo.hu/horkai-gyorgy-vannak-az-utanpotlasban-ertekek/">olvasható</a> a vizipolo.hu-n.
Vízilabda
A könnyebb BL-csoportba került a Szolnok
A kedvezőbb összetételű főtáblás hatos csoportba került a Szolnok férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában az európai szövetség sorsolásán.
Vízilabda
Kiss Gergely: "A siker a hordalékot is hozza magával"
Magyarországon 1997-ben a vízilabdában elindult egy folyamat, és beérett egy varázslatos generáció, amely többek között Kiss Gergellyel a soraiban elkényeztette az országot: 2000 és 2008 között sorozatban három olimpián nyert a Kemény Dénes által vezetett együttes. A jobbszélső szerint azonban a sikerek kényelmessé tették az utánpótlásműhelyeket…
Vízilabda