Musorujsag
Élő Eredmények

Döntőbe jutottak paralimpikonjaink

MTI
A sportlövő Dávid Krisztina légpisztolyban, az úszó Konkoly Zsófia pedig 400 gyorson bejutott a döntőbe a riói paralimpia pénteki versenynapján.

A cselgáncsozó Burányi Flóra elvesztette első mérkőzését az 57 kilogrammos súlycsoportban, az evezős Lőrincz Krisztina pedig az előfutamból a reményfutamba került.
A kerekesszékes Dávid Krisztina legerősebb számában remekül teljesített a 40 lövéses alapversenyben, 371 kört ért el, ezzel negyedikként biztosította helyét a magyar idő szerint 16.45 órakor kezdődő fináléban.

Az uszodában Konkoly Zsófia (S9) ötödikként ért célba előfutamában, 4:59.81 perces ideje pedig összesítésben a hetedik helyet érte, így a 100 méter háton előfutam nélkül döntős Adámi Zsanetthez (S2) hasonlóan este ő is döntőt úszhat.

A 26 éves Burányi Flóra – aki születésétől kezdve látássérült, s felnőttként teljesen elveszítette a látását, így kontúrokat sem lát az ellenfeleiből – a 2014-es világbajnok ukrán Inna Cserniak ellen kezdett, és 1:46 perc alatt kikapott.
„Egyszer dzsúdóztam már ezzel a lánnyal, akkor jobban elvert – mondta az MTI-nek a magyar sportoló. – A vezetőnk, Keserű József most azt mondta, szépen dolgoztam, nincs semmi gond, és összpontosítsak a következő meccsemre.”

A szabadkártyás, paralimpiai újonc Burányi Flóra – akinek az 1992-es barcelonai olimpia ezüstérmese, Hajtós Bertalan az edzője – később még legalább egy mérkőzést vív majd a vigaszágon. Következő ellenfele a spanyol Maria Monica Merenciano Herrero lesz.

A látássérült dzsúdósok két kézzel fogják meg ellenfelüket, majd ezt követően, a bírói jelzésre kezdődik meg a küzdelem. A vakok és látássérültek mindössze érzékelik riválisuk mozgását, és ennek megfelelően taktikáznak.

Az evezősöknél Lőrincz Krisztina (AS) hatodik lett előfutamában egypárban, így szombaton a reményfutamban folytatja majd szereplését a festői Rodrigo de Freitas Lagúnában. A versenyzők 1000 métert teljesítenek.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hangosérmeket osztanak a paralimpián
A magyarok közül a csütörtöki nyitó versenynapon bronzérmes erőemelő, <a title="Megvan az első magyar érem a paralimpián – Tunkel Nándor harmadik lett" href="https://telesport.cms.mtv.hu/2016/09/08/megvan-az-elso-magyar-erem-a-paralimpian-tunkel-nandor-harmadik-lett/" target="_blank" rel="noopener">Tunkel Nándor volt az első</a>, aki közelről megismerhette, kipróbálhatta a Rio de Janeiró-i paralimpiára készített speciális érmeket.
Sportok
Még minden magyar továbbjuthat
A csütörtök esti programban három győzelmet arattak a magyar asztaliteniszezők a riói paralimpián, Csonka András viszont elvesztette második mérkőzését.
Sportok