Musorujsag
Élő Eredmények

A drukkerek adtak erőt Adámi Zsanettnek

MTI
Adámi Zsanett (S2) negyedik lett 100 méteres hátúszásban, Konkoly Zsófia (S9) pedig a hatodik helyen végzett 400 méter gyorson a riói paralimpia pénteki versenynapján.

Az UTE 21 éves sportolója, Adámi a hatos pályára kapott besorolást a hatfős döntőben, amelyben sokáig az ötödik helyen haladt, maga mögé utasítva az olasz Gloria Boccanerát. A fordulás után aztán beleerősített, az addig előtte haladó görög Maria Kalpakidu pedig fáradni látszott a 2-es pályán. A hajrá remekül sikerült a magyar úszónak, és végül egy századmásodperccel megelőzve görög riválisát, a negyedik helyen csapott a célba. Az aranyérmet – világcsúccsal – a szingapúri Jip Pin-hsziu szerezte meg.

„Nagyon örülök ennek a negyedik helynek – nyilatkozta a súlyos fejlődési rendellenességgel született magyar sportoló. – A jó hajrának köszönhetem ezt az eredményt, bár a benyúlás pont nem jött ki jól. Két-három napja már nagyon izgultam, de sok erőt adott, hogy nagyon sokan drukkoltak értem.” 

Az Adámi Zsanetthez hasonlóan paralimpiai újonc Konkoly Zsófia, a magyar küldöttség legfiatalabb tagja az 1-es pályán úszott a 400 gyors döntőjében, miután a délelőtti előfutamban a hetedik legjobb időt érte el.
A mindössze 14 éves pécsi úszó, akinek a jobb karja nem fejlődött ki teljesen, szinte végig a hatodik helyen tempózott, és bár a végén volt esélye megszerezni az ötödik helyet, végül ebben a pozícióban zárt.
A péntek esti döntőket több ezren szurkolták végig az Olimpiai Uszodában.

Paralimpia, úszás, nők:

100 m hát (S2), paralimpiai bajnok:
Jip Pin-hsziu (Szingapúr) 2:07.09 p – világcsúcs
2. Feng Ja-zsu (Kína) 2:18.65   
3. Irina Szocka (Ukrajna) 2:21.98
4. ADÁMI ZSANETT 3:00.71

400 m gyors (S9), paralimpiai bajnok:
Nuria Marques Soto (Spanyolország) 4:42.56 p
2. Ellie Cole (Ausztrália) 4:42.58
3. Hszü Csia-ling (Kína) 4:43.66
…6. KONKOLY ZSÓFIA 4:55.77

További tartalmak