Musorujsag
Élő Eredmények

Már az indulása is csoda volt, ötödik lett

Már az indulása is csoda volt, ötödik lett

MTI
Szabó Nikolett az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók 70 kilós súlycsoportjában a riói paralimpia szombati versenynapján.

A negyedik paralimpiáján szereplő, 37 éves, látássérült magyar versenyző – aki korábban kétszer volt harmadik (2004, 2012) – éremért érkezett Brazíliába is, de ez végül nem jött össze.

Egy-egy győzelem és vereség után a bronzmérkőzésen az üzbég Gulrug Rahimova volt az ellenfele. Mindkét sportoló igencsak passzívan kezdett, mégis a magyart intették meg, majd az akciómentes meccsen még egy figyelmeztetést kapott, így a riválisé lett a bronz, ő pedig az ötödik helyen végzett.

„Bosszantó így kikapni, de már az is csoda, hogy egyáltalán itt lehettem” – mondta Szabó Nikolett arra utalva, hogy tavaly ősszel porckorongsérve alakult ki, és több hónap kimaradt a felkészüléséből.

Közben a Riocentro 3-as Pavilonban, az asztalitenisz versenyen az S8-as kategóriában szereplő Csonka András és Zborai Gyula közül előbbi nyert, utóbbi pedig kikapott a nyolcaddöntőben. Csonka a lengyel Marcin Skrzynecki ellen nyert 3-2-re, míg Zborai a svéd Emil Anderssonnal szemben maradt alul 3-1-re. Csonka magyar idő szerint éjjel 1.30 órától játszik egy brit riválissal a negyeddöntőben. Később még Pálos Péter (S11) és Major Endre (S1) is negyeddöntőt vív.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kilencedik lett Boronkay Péter triatlonista
Boronkay Péter a kilencedik helyen ért célba a férfi triatlonosok PT4-es kategóriájának szombati versenyében a riói paralimpián. A sportág most debütált a parasportolók legnagyobb viadalán.
Sportok
Második idővel döntős Kézdi Réka
A második legjobb időt úszta Kézdi Réka a riói paralimpia harmadik versenynapján 50 méteres pillangóúszásban, így bejutott a délutáni döntőbe. A másik magyar versenyző Engelhardt Katalin az előfutamban az ötödik lett, így az ideje alapján nem jutott a fináléba.
Sportok
Pálos Péter a nyolc között, Arlóy kiesett
Az S11-es kategóriában címvédő Pálos Péter második csoportmérkőzését is megnyerte, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a riói paralimpia asztalitenisz-tornáján. Az S8-as kategóriában Csonka András és Zborai Gyula továbblépett a kieséses szakaszba, Arlóy Zsófia viszont befejezte szereplését.
Sportok
A drukkerek adtak erőt Adámi Zsanettnek
Adámi Zsanett (S2) negyedik lett 100 méteres hátúszásban, Konkoly Zsófia (S9) pedig a hatodik helyen végzett 400 méter gyorson a riói paralimpia pénteki versenynapján.
Sportok