Musorujsag
Élő Eredmények

Osváth Richárd ezüstérmes, nem bírt ukrán ellenfelével

M5
Osváth Richárd az elődöntőben nagy csatát vívott görög ellenfelével, majd a döntőben az ukrán Demcsuk már kifogott rajta, így ezüstérmet szerzett a riói paralimpia kerekesszékes vívók kard egyéni versenyében.

A Törekvés SE 31 éves vívója egész nap remekül teljesített, a hatos csoportjából három győzelemmel és két vereséggel lépett tovább a legjobb nyolc közé, ahol 15-10-re verte a francia Ludovic Lemoine-t.

Az elődöntőben az a görög Vaszileiosz Ntunisz következett, aki veretlenül zárta a csoportkört, többek között Osváthot is 5-2-re megverte. Sikerült a visszavágás, az újabb meccs 15-12-vel végződött, így a magyar vívó bekerült a döntőbe. A fináléban az ukrán Andrij Demcsuk volt az ellenfél.

Bár a Karióka 3-as csarnokban messze nem volt telt ház, a mintegy 1500 néző remekül szórakozott, a rendezők jobbnál jobb zenékkel gondoskodtak a remek hangulatról, a közönség pedig partner volt, a nézők táncoltak, tapsoltak, énekeltek a döntő felvezetéseként.

Az Osváthot Rióban segítő edző, Pákey Béla világklasszis kardvívónak jellemezte Demcsukot, aki igazolta is a hírét, ugyanis nagyon gyorsan és magabiztosan vívott, sorra adta a tusokat, így pillanatok alatt 10-3-ra elhúzott. A magyar mindent megpróbált, de erejéből csak a szépítésre futotta, az ukrán végül 15-8-ra nyert, Osváth pedig második helyen végzett.

Ezzel övé a magyar küldöttség ötödik riói érme, egyben a harmadik ezüst.

A szatmárnémeti születésű Osváth ígéretes vívó volt, bekerült a román válogatottba is, egy sérülés azonban kettétörte a pályafutását. Több műtét után egy 2008-as baleset óta nem tudja behajlítani a jobb lábát. A para-karrierje már Magyarországon indult: paralimpiai bronz- (2012, London, tőr), világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes.

Osváth Richárd nagyon boldogan és mosolygósan nyilatkozott megszerzett ezüstérem után.

Itt megnézheti Osváth Richárd döntő asszóját az ukrán Demcsuk ellen.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Osváth Richárd álmaiban sem remélte a döntőt
Osváth Richárd bejutott a döntőbe a kerekesszékes vívók kard egyéni versenyében a riói paralimpia hétfői versenynapján, azaz már biztos, hogy a magyar küldöttség újabb érmet szerez.
Sportok
Sors Tamás ezüstérmes lett Rióban
Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a riói paralimpia vasárnapi napján.
Sportok