Musorujsag
Élő Eredmények

A brazilok és az argentinok is nagyot léphetnek a vb felé

m4sport.hu
Nem csak Európában, hanem Dél-Amerikában is folytatódnak a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezői. Magyar idő szerint előbb csütörtöktől péntekre, majd jövő keddtől szerdára virradó éjszaka lépnek pályára kontinens csapatai.

A sportág történetében egyedülálló módon eddig minden vb-n résztvevő brazilok nagy lépést tehetnek azért, hogy ott legyenek két év múlva rendezendő tornán is. Eddig nyolc meccsen szerzett 15 pontjukat újabb hattal bővíthetik, amennyiben érvényesítik a papírformát, és legyőzik a tabella alján szerénykedő bolíviai és venezuelai válogatottat. A hangulatra ritkán lehet panasz a selecao öltözőjében, ám ez most különösen igaz lehet, mert az augusztusi olimpiai arany megnyerése után a szeptemberi selejtezőkön sem hibáztak Neymárék, így az újabb két sikerrel gyakorlatilag megválthatnák a jegyeiket Oroszországba.

A velük holtversenyben álló, a sérült Lionel Messit nélkülöző argentinok perui túrájuk után a paraguayiakat fogadják, ami egy fokkal nehezebbnek ígérkezik, de korántsem földtől elrugaszkodott gondolat, hogy itt is, ott is megszerzik a három pontot, és ugyancsak kényelmes helyzetből várják a nagy riválisuk elleni novemberi csúcsrangadót.

A listavezető Uruguay együttesére Venezuelával és Kolumbiával vív meg.

Dél-amerikai vb-selejtezők, a 9. és 10. forduló programja:

csütörtök:
Ecuador-Chile, Quito 23.00

péntek:
Uruguay-Venezuela, Montevideo 1.00
Paraguay-Kolumbia, Asunción 2.30
Brazília-Bolívia, Natal 2.45
Peru-Argentína, Lima 4.15

kedd:
Bolívia-Ecuador, La Paz 22.00
Kolumbia-Uruguay, Barranquilla 22.30

szerda:
Argentína-Paraguay, Cordoba 1.30
Chile-Peru, Santiago de Chile 1.30
Venezuela-Brazília, Merida 2.30

Az állás:
1. Uruguay 16 pont
2. Brazília 15 (16-9)
3. Argentína 15 (9-6)
4. Kolumbia 13 (12-10)
5. Ecuador 13 (13-12)
6. Paraguay 12
7. Chile 11
8. Bolívia 7 (9-13)
9. Peru 7 (8-15)
10. Venezuela 2

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Megbüntette a FIFA a chilei válogatottat
Zárt kapuk mögött játssza egyik világbajnoki selejtezőjét a chilei labdarúgó-válogatott a nemzetközi szövetség (FIFA) keddi szankciójának értelmében.
Külföldi futball
Sérülése ellenére kitart kulcsjátékosa mellett Tabarez
Bár bokasérülés miatt kihagyta klubja múlt hétvégi bajnokiját, a csütörtöki világbajnoki selejtezőn számít Diego Godín játékára Oscar Tabarez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Külföldi futball