Lanzafame szabadrúgásból mentett pontot a Honvédnak

A Honvéd labdarúgócsapata hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott szombaton az Újpest együttesével az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

A lila-fehérek gólját Lázok János szerezte, míg a Honvéd együtteséből Davide Lanzafame volt eredményes. Az 1-1-es döntetlen után a két csapat továbbra is az ötödik, illetve hatodik helyen tanyázik a tabellán, a Honvéd két ponttal előzi meg fővárosi riválisát.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Budapest Honvéd- Újpest FC 1-1 (0-0)

Bozsik Stadion, 2713 néző, v.: Andó-Szabó
Gólszerzők: Lanzafame (69.), illetve Lázok (52.)
Sárga lap: Bardhi (68.), Balogh (89.)

Budapest Honvéd-Újpest FC


Honvéd: Gróf - Botka, Lovric, Baráth, Hajdú - Gazdag, Kamber, Hidi (Balázs 78.) - Prosser (Holender 58.), Lanzafame, Koszta (Zsótér 87.)

Újpest: Banai - Cseke, Heris, Kecskés, Mohl - Windecker, Diarra (Angelov 90.), Balogh - Bardhi (Andric 73.), Balázs - Lázok (Tóth 78.)

Kevés eseményt hozott az első félidő. A játékot a Honvéd próbálta irányítani, ám a lila-fehérek védelmét nem tudta feltörni a hazai csapat, mint ahogy az Újpest szórványos támadásai sem jártak eredménnyel. A második játékrész elején Lázok ugrott ki a leshatárról, s lőtt gólt, így gyorsan előnyhöz jutottak a vendégek. A hazaiak ezt követően nagy energiát mozgósítottak a fordításért, Lanzafame gyönyörű szabadrúgásgóljával még a hajrá előtt egyenlítettek, ezt követően azonban már csak kisebb helyzetekig jutottak, s már a lila-fehérek sem találtak újra a kapuba.

A mérkőzés rövid összefoglalója:


Marco Rossi nyilatkozata:Nebojsa Vignjevics nyilatkozata: