Musorujsag
Élő Eredmények

Sportdiplomáciai siker tornában

MTI
Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára bekerült a nemzetközi szövetség (FIG) tanácsába.

A MATSZ közleményben jelezte, hogy a tokiói tisztújító kongresszuson szerdán választották be Altorjait a FIG legfontosabb döntéseit meghozó testületbe.

„Kétszer annyian jelentkeztek, mint amennyien bejuthattunk a tanácsba, ezért is külön öröm ez számomra, az eddigi tevékenységem elismerése is mindez. Nagy megtiszteltetés, hogy olyan szakemberek támogattak, akiknek van szavuk és elismertek a nemzetközi tornaéletben, többek között az új FIG-elnök is” – mondta Altorjai.

Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke megjegyezte, hogy nagy sportdiplomáciai siker Altorjai beválasztása, mivel rendkívüli módon kiszélesedett a torna palettája, Chilétől Fidzsiig már minden nemzet jelen van a kongresszuson.

„Úgy érezzük, hogy Magyarország ott van a FIG vezető nemzetei között, számítanak ránk, adnak a véleményünkre, amelyet az adott magyar tisztségviselőn keresztül érvényesíteni is tudunk” – tette hozzá.

A kongresszuson részt vett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is, aki felszólalásában köszöntötte a 20 év után búcsúzó FIG-elnököt, Bruno Grandit, és hangsúlyozta, a NOB nagyra tartja a tornát, amely az első három legnézettebb sportág közé tartozik. Grandit a japán Vatanabe Morinari követi az elnöki poszton.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

"Ez az életem" - Böczögő Dorina a vk-siker után célba veszi Tokiót
Két legyet ütött egy csapásra, pedig sérülés hátráltatta. Vasárnap a szombathelyi tornász világkupán talajon szerzett aranyérmével <a href="https://www.m4sport.hu/2016/10/09/boczogo-dorina-aranyermet-nyert-a-vilagkupan/" target="_blank">a challenge-sorozatban is mindenkit maga mögé utasított</a> Böczögő Dorina, aki az m4sport.hu-nak elárulta, célba vette a tokiói olimpiát, de az idei játékok sztárjának példáján keresztül arra is rávilágított, miben kell óriásit előrelépni idehaza.
Torna
Világkupa-győzelemmel tért vissza Berki Krisztián
A szombathelyi Torna Challenge Világkupa döntőinek első napján ötből négy fináléban is érdekelt volt magyar versenyző, végül Berki Krisztián arany, Kovács Zsófia és Dévai Boglárka bronz érmet szerzett.
Torna