Musorujsag
Élő Eredmények

Drogkereskedelemért csukják le a korábbi Bundesliga-játékost

Sport Bild
Kábítószerrel való visszaélés miatt másodfokon kilenc év és két hónap börtönbüntetést kapott Brazíliában Marcelo Pletsch, a Borussia Mönchengladbach és a Kaiserslautern korábbi játékosa, aki csaknem 800 kiló marihuánával bukott meg.

A német-brazil állampolgárságú védő 1999 és 2005 között 142 meccset játszott a Gladbach, 2005-ben és 2006-ban pedig 22-t a Lautern színeiben. Görögországi, ciprusi és szerbiai légióskodás után 2011-ben Brazíliába költözött, ahol a paraguayi határ közelében egy farmon gazdálkodott.

A Sport Bild beszámolója szerint Pletsch 2015 novembere óta volt vizsgálati fogságban, miután a cége egyik teherautójában 793 kilogramm marihuánát talált a brazil rendőrség. A korábbi labdarúgó az eljárás során végig ártatlannak vallotta magát, a másodfokú ítélet ellen is fellebbezést nyújt be, de ügyvédje szerint nincs sok esély a büntetés enyhítésére, mivel harmadfokú bíróság már csak azt vizsgálhatja meg, hogy az eljárás során történt-e formai hiba.

A 40 éves egykori hátvédnek a lap szerint legalább a büntetés negyven százalékát le kell ülnie. Tizenegy hónapig volt előzetesben, jó magaviselettel legkorábban 2019. július 10-én szabadulhat, de utána két és fél éven keresztül havonta egyszer jelentkeznie kell a rendőrségen. 2022 januárjától próbaidőre bocsáthatják, teljesen szabad ember csak 2025 februárjától lehet újra.

További tartalmak