Altorjai Sándor: "Ez a magyar tornasport elismerése"

Nagy elismerés érte a múlt héten Altorjai Sándort, a Magyar Torna Szövetség főtitkárát, aki bekerült a nemzetközi szervezet (FIG) legfőbb stratégiai döntéseket hozó bizottságába, a councilba, melynek többek között a szabályrendszerek kialakítása, a világbajnoki helyszínek kijelölése, a világkupa-sorozat kiírása is. A sportvezető arról is beszélt a Sportreggeliben, miben kell tovább fejlődnie a tornának az amúgy sem elhanyagolható népszerűsége növelésének érdekében, de szóba kerültek a hazai lehetőségek, Berki Krisztián és a jövőbeli remények is.

Altorjai hozzá tette a választásnál számított az ő személye, illetve eddigi tevékenysége a nemzetközi tornaéletben, ugyanakkor fontos volt, hogy Magyarország számos sporteseménynek és egyéb rendezvénynek adott már otthont, magas színvonalon.

A MATSZ főtitkára emlékeztetett rá, hogy a múlt heti tokiói tisztújító kongresszuson - amelyen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetése is részt vett - a 20 év után búcsúzó elnök helyére a japán Vatanabe Morinarit választották meg, de változott az alelnökök személye, valamint a bizottságok összetétele is.

Hazai vizekre evezve kiemelte, jövőre csupán négy Challenge világkupát rendeznek, ebből az egyiket Szombathelyen, amely az idén először adott otthont ilyen eseménynek. Emellett jövőre ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság is lesz Magyarországon.