Musorujsag
Élő Eredmények

Négy magyar érem a thaibox Eb-n

mti
Fábián Kristóf jóvoltából a magyar muaythai-válogatott aranyéremmel is gazdagodott a thaibokszolók spliti Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség szombati tájékoztatása szerint a miskolci Vita Gym versenyzője a 71 kilogrammosok fináléjában diadalmaskodott.

Fábián Kristóf jóvoltából a Magyar Muaythai-válogatott nem maradt arany nélkül a spliti Európa-bajnokságon. A miskolci Vita Gym versenyzője a belga Soufiane Ait Ouccime-vel került szembe a 71 kilogrammosok fináléjában. Fábián szeme és szemöldöke is megsérült, de ez nem vette el a kedvét a kemény harctól. A pontozóknak esélyt sem adott arra, hogy a belgát lássák jobbnak, így egy igazi közönségmeccsen, egyhangú döntéssel lett Európa-bajnok a B-kategóriában.

Jászka Krisztián, az aranyérmes edzője, itthonról követte az eseményeket:

Mit mondhatnék? Nagyon örülök a sikernek, de még az elején pontosítani szeretnék, én inkább tartom magam Kristóf barátjának és segítőjének, mint az edzőjének. Ő egy határozott egyéniség, mindent felépít, megtervez, nem kapkod, viszont, ha elindul valamilyen versenyen, ott maximálisan kihoz magából mindent. Ha jól emlékszem, két éve kapott ki utoljára az Eb-döntőben, azóta mindent megnyert. Jól sikerült a felkészülése, erős, egyben van, szerencsére ez meg is mutatkozott, hiszen még menetet sem veszített, a pontozók is egyöntetűen döntöttek a javára, így boldogan kimondhatom: Splitben ő volt a legjobb ebben a súlycsoportban.”

Fábián Kristóf és Bányász Adrián Fábián Kristóf ünnepli Európa-bajnoki címét a válogatott szövetségi kapitányával, Bányász Adriánnal.

Földvári Judit Laura az 57 kilogrammosok döntőjében a svéd Patricia Axling-gel mérkőzött. Ellenfele nagyon erőszakos bunyót folytatott. A Harcklub Szolnok versenyzője kintről talált többször, míg az ellenfél klincselésben dominált, és mivel csak ezzel tudott Földvári fölé kerekedni, ezért ezt erőltette, és be is jött neki. Axling pontozással nyert a magyar lány ellen az A-kategóriában.

Bányász Adrián szövetségi kapitány így értékelt az Eb után:

Roppant erős mezőny gyűlt össze itt Splitben, és ahol indult belorusz vagy orosz versenyző, ott a döntőig meg sem állt! A profi világbajnokokkal, sztárokkal tűzdelt súlycsoportokban, mindenkinek nagyon nehéz dolga volt. Akadtak negatívumok is, például, hogy a fent említett nemzetek harcosait feltűnően óvják, és szinte tolják a döntőkig. Sok tapasztalatot szereztünk, és remélem ezeket a későbbiekben a javunkra tudunk fordítani. Gratulálok minden magyar indulónak és érmesnek! Megyünk tovább az úton!”

Földvári Judit Földvári Judit (pirosban) remekül küzdött a tornán, a döntőben azonban alulmaradt svéd ellenfelével szemben.

A két bronzérmet Spéth Norbert (67 kg, Vita Gym Miskolc) és Bereczki Dominik (75 kg, Perfect Fight Club) szerezte.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szencsaj megkezdte budapesti szemináriumát
Megkezdődött az egyik legjobb thaibox-harcos, a több súlycsoportban is világbajnok Szencsaj (Saenchai) első szemináriuma a budapesti Thaibox Akadémián.
Küzdősportok