Négy magyar érem a thaibox Eb-n

Fábián Kristóf jóvoltából a magyar muaythai-válogatott aranyéremmel is gazdagodott a thaibokszolók spliti Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség szombati tájékoztatása szerint a miskolci Vita Gym versenyzője a 71 kilogrammosok fináléjában diadalmaskodott.

Fábián Kristóf jóvoltából a Magyar Muaythai-válogatott nem maradt arany nélkül a spliti Európa-bajnokságon. A miskolci Vita Gym versenyzője a belga Soufiane Ait Ouccime-vel került szembe a 71 kilogrammosok fináléjában. Fábián szeme és szemöldöke is megsérült, de ez nem vette el a kedvét a kemény harctól. A pontozóknak esélyt sem adott arra, hogy a belgát lássák jobbnak, így egy igazi közönségmeccsen, egyhangú döntéssel lett Európa-bajnok a B-kategóriában.

Jászka Krisztián, az aranyérmes edzője, itthonról követte az eseményeket:

Mit mondhatnék? Nagyon örülök a sikernek, de még az elején pontosítani szeretnék, én inkább tartom magam Kristóf barátjának és segítőjének, mint az edzőjének. Ő egy határozott egyéniség, mindent felépít, megtervez, nem kapkod, viszont, ha elindul valamilyen versenyen, ott maximálisan kihoz magából mindent. Ha jól emlékszem, két éve kapott ki utoljára az Eb-döntőben, azóta mindent megnyert. Jól sikerült a felkészülése, erős, egyben van, szerencsére ez meg is mutatkozott, hiszen még menetet sem veszített, a pontozók is egyöntetűen döntöttek a javára, így boldogan kimondhatom: Splitben ő volt a legjobb ebben a súlycsoportban."

Fábián Kristóf és Bányász Adrián Fábián Kristóf ünnepli Európa-bajnoki címét a válogatott szövetségi kapitányával, Bányász Adriánnal.Földvári Judit Laura az 57 kilogrammosok döntőjében a svéd Patricia Axling-gel mérkőzött. Ellenfele nagyon erőszakos bunyót folytatott. A Harcklub Szolnok versenyzője kintről talált többször, míg az ellenfél klincselésben dominált, és mivel csak ezzel tudott Földvári fölé kerekedni, ezért ezt erőltette, és be is jött neki. Axling pontozással nyert a magyar lány ellen az A-kategóriában.

Bányász Adrián szövetségi kapitány így értékelt az Eb után:

Roppant erős mezőny gyűlt össze itt Splitben, és ahol indult belorusz vagy orosz versenyző, ott a döntőig meg sem állt! A profi világbajnokokkal, sztárokkal tűzdelt súlycsoportokban, mindenkinek nagyon nehéz dolga volt. Akadtak negatívumok is, például, hogy a fent említett nemzetek harcosait feltűnően óvják, és szinte tolják a döntőkig. Sok tapasztalatot szereztünk, és remélem ezeket a későbbiekben a javunkra tudunk fordítani. Gratulálok minden magyar indulónak és érmesnek! Megyünk tovább az úton!”

Földvári Judit Földvári Judit (pirosban) remekül küzdött a tornán, a döntőben azonban alulmaradt svéd ellenfelével szemben.A két bronzérmet Spéth Norbert (67 kg, Vita Gym Miskolc) és Bereczki Dominik (75 kg, Perfect Fight Club) szerezte.