Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Újabb magyar sportoló vált halhatatlanná

MTI
A világra szóló teljesítményeivel hírnevet szerzett magyar hosszútávúszó, Mányoki Attila péntektől tagja lesz az Egyesült Államokban 1963 óta létező nemzetközi Hírességek Csarnokának.

A múlt héten a Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai aranyat szerző Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt iktatták be az International Swimming Hall of Fame tagjai közé, most pedig egy újabb magyarral bővül a halhatatlanok névsora. Az úszósport maratonistáinak legjobbjait elismerő szervezet (IMSHOF) márciusban hozta nyilvánosságra, hogy az idén kiket avatnak az International Marathon Swimming Hall of Fame új tagjaivá, s a magyar nyíltvízi úszás jelentős sikereként Mányokit is jelölték. A zalaegerszegi illetőségű sportembert az amerikai intézményben ünnepélyes keretek között iktatják be a halhatatlanoknak nevezett kiválóságok sorába.

A keszthelyi városi strandon Ruzsics Ferenc polgármester (b) átadja a győztesnek járó babérkoszorút és az átúszást igazoló serleget Mányoki Attilának, aki hosszában, megállás nélkül átúszta a Balatont. A sportoló a hajóútvonalak okozta elterelések miatt a több mint 80 kilométeres távot 25 óra 32 perc alatt teljesítette. – Fotó: MTI/Nagy Lajos

A negyvenhárom éves Mányoki – akit az asztmáját kezelendő annak idején orvosi tanácsra vittek el szülei úszni – az elmúlt évek csatornaátúszásaival, a világ legveszélyesebb vizeinek meghódításával válhatott a szűk körű elit tagjává. Neve egy-egy ausztrál, macedón és brit társáéval együtt kerül fel a floridai Fort Lauderdale-ben működő múzeum falára, a másik 248 klasszis úszóé mellé, akik az elmúlt bő fél évszázadban kerültek oda teljesítményüknek köszönhetően. Mányoki Attila 2013-ban átúszta a La Manche-csatornát, 2014-ben, Japánban a világ legnehezebb vizes akadályának tartott Cugaru-csatorna sem tudott kifogni rajta, amelyet minden idők második legjobb idejével küzdött le. Tavaly egyedülálló módon két héten belül teljesítette az újabb kihívást: a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatorna, majd a Los Angeleshez közeli Catalina-csatorna átúszását. Ezzel túljutott az Ocean’s Seven elnevezésű sorozat négy állomásán. Még az Északi-csatorna, a Cook-szoros és a Gibraltári-szoros leküzdése van hátra a világ hét legnehezebben meghódítható tengeri csatornája közül.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hat Kemény-legénnyel bővült a nemzetközi Hírességek Csarnoka
Egyszerre hat magyar vízilabdással bővült az International Swimming Hall of Fame, a vizes sportok halhatatlanjait tömörítő nemzetközi Hírességek Csarnoka az egyesült államokbeli Santa Clarában: budapesti idő szerint vasárnapra virradóra iktatták be a tagok közé a Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai aranyat szerző Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi Zoltánt.
Vízilabda
Az éhes tigrisek viadalával jelentkezik a Felix promotion
A Felix Promotion november 12-én rendezi második őszi élő televíziós bokszgáláját, melynek a székesfehérvári Lakeside Hotel konferencia csarnoka ad otthont. Az M4 Sport csatorna által közvetítésre kerülő esemény programjában a tervek szerint két bajnoki címmérkőzés kapott helyet, Kovács Zoltán „Caramel” a WBO nagypehelysúlyú Europe övért lép kötelek közé, míg Törteli Balázs a váltósúlyú magyar bajnoki övért csatázik.
Ökölvívás
Rövidre zárná a Diósgyőr a Horváth Ferenc-Ramírez esetet
Az NB I szombati fordulójában a Ferencváros egy parázs meccsen szerezte meg a három pontot a Diósgyőr otthonában, a találkozó azonban leginkább a DVTK edzőjének, Horváth Ferencnek és a Fradi hátvédjének, Cristian Ramíreznek az összecsapásáról maradt emlékezetes.
Magyar futball
Bernd Storck: "Aki több mint egy félidőt kap Andorra ellen, nem lép pályára a magyar-svéden"
A 2016-os esztendőben még két mérkőzést játszik a magyar labdarúgó válogatott, az idei utolsó vb-selejtezőre Andorra ellen november 13-án kerül sor, míg két nappal később Király Gábor és Juhász Roland búcsúmeccsén a svéd csapat látogat a Groupama Arénába. A nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, Bernd Storck a Sportreggeliben adott tájékoztatást a leendő ellenfelekről, a felkészülés aktuális stádiumáról, illetve a elkövetkező hetek programjáról.
Magyar futball
Folytatódik a Testnevelési Egyetem megújulása
A Testnevelési Egyetemen adott otthont a „Sporthoz kapcsolódó innovációk” című konferenciának, melyen többek között terítékre került a sport és az informatika egyre erősödő összefonódása is. Ezzel összhangban megújult keretek között indul útjára 2017-től a szakedzőképzés a Testnevelési Egyetem keretein belül. A részletekről és a tervekről az intézmény rektora, Mocsai Lajos fejtette ki álláspontját a Sportreggeliben.
Egyéb
Kiss Gergely: „Ez volt az első alkalom, hogy egy csapatból hatan kaptunk díjat”
Hat magyar vízilabdázó került a Halhatatlanok Csarnokába a hétvégén, ezzel immáron 26-ra hízott hazánk képviselőinek száma az illusztris társaság tagjai között. A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely a szombati Santa Clarában megrendezett ceremóniáról hazatérve nyilatkozott a beiktatás körülményeiről, a megtisztelő beválasztás jelentette érzésekről, valamint újszülött kislányáról.
Vízilabda