Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rekordnézettség a baseball-döntő utolsó meccsén

MTI
A baseballban az elmúlt 25 év legmagasabb televíziós nézettségét hozta az Egyesült Államokban az észak-amerikai profi liga (MLB) döntőjének utolsó meccse, amelyet a Chicago Cubs nyert.

A Nielsen közönségmérés adatai szerint annak ellenére 40 milliónál is többen kísérték figyelemmel a finálé hetedik mérkőzését a képernyők előtt, hogy a keleti parton már elmúlt éjfél a kezdéskor, ráadásul a heves esőzés miatt 17 perces kényszerszünetet kellett tartani a találkozón.
Baseballban ennél magasabb nézettséget legutóbb az 1991-es döntő hozott az Egyesült Államokban: a Minnesota Twins és az Atlanta Braves közötti hetedik meccset 50,3 millióan látták. A mostani találkozót közvetítő Fox csatorna rekordot döntött, az eddigi sportági csúcsot ugyanis a 2001-es Arizona Diamondbacks-New York Yankees döntő tartotta ennél a tévétársaságnál 39,1 millió nézővel.

A szerda esti volt a második legnézettebb amerikai tévéadás idén, amelyet csak a februári Super Bowl, a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntője előzött meg, maga mögé utasította viszont az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) fináléját, az augusztusi Rio de Janeiró-i olimpia mindegyik esti közvetítését, valamint az Oscar-díj gálaműsorát is.
Bár az amerikai elnökjelöltek három nyilvános vitája több nézőt vonzott, azokat 13 csatorna sugározta, reklám nélkül.

Az idei finálé hét mérkőzése átlagosan 22,8 milliós nézettséget produkált.
A Chicago Cubs 108 év után lett ismét bajnok az MLB-ben, mivel a döntőben 4-3-ra nyert a Cleveland Indians ellen. A finálé hetedik, utolsó felvonásán a Cubs 8-7-re győzött Clevelandben, az esőszünettel tarkított szerdai találkozó kétszeri hosszabbítással zárult.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek