Musorujsag
Élő Eredmények

"Meglátjuk, mennyire őrli föl a csapatot" - Dárdai a Hertha sikereinek titkáról

m4sport.hu
Dárdai Pál szerint a Hertha BSC határozottan előrelépett az előző szezonhoz képest.

A berliniek magyar trénere az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, sérülések és eltiltások miatt a tíz forduló alatt még nem tudta kétszer ugyanazt a csapatot a pályára küldeni, de a csapat így is venni tudta az akadályokat. „Tudtuk kompenzálni, mert a játékosokban benne vannak az automatizmusok, tudják a rendszert, hogy mit kell csinálni labda ellen, mit kell csinálni labdával. Rengeteget léptünk szerintem előre kombinációs játékban, jót tesz a sok kis játék, a sok futsal, a sok gyors automatizmus, mert jó döntéseket hoznak, bele vannak préselve edzésen.”

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya hozzátette, a Hertha játéka nagyon sok energiát követel, ezért nem tudja, meddig fogják bírni a játékosok a tempót. „Nagyon sokat kell futni, hajtani, hogy ilyen távolságokat be tudjunk futni, hogy ennyire tudjunk zárni. Meglátjuk, mennyire őrli föl a csapatot és mennyire tudunk rotálni.”

A Borussia Mönchengladbach ellen mesterhármast szerző Salomon Kalou a mérkőzés után elmondta, örül annak, hogy édesapja halála után három góllal tudott visszatérni, de a lényeg a csapat győzelme. Az elefántcsontparti támadó hozzátette, nagyon sokat jelentett neki Dárdai Pál támogatása. „Tisztában volt vele, milyen nehéz nekem és hogy szükségem van a családomra. Lehetőséget adott arra, hogy velük töltsem az időt és csak akkor térjek vissza, amikor már mentálisan kész vagyoki rá.”

A Hertha BSC tíz meccsen szerzett húsz pontjával jelenleg negyedik a Bundesliga tabelláján. A Dárdai Pállal készült teljes interjú a vasárnap 20:15-kor kezdődő bajnoki összefoglalóban lesz látható.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Dárdaiék elKaloupálták a Gladbachot
Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC az elefántcsontparti Salomon Kalou mesterhármasával 3-0-ra legyőzte a Borussia Mönchengladbach együttesét a német labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.
Külföldi futball
Kérője akadt Dárdai Pálnak
A Bundesligában jelenleg tizenhatodik, osztályozós helyen álló Wolfsburg megpróbálta elcsábítani Dárdai Pált, a Hertha BSC vezetőedzőjét.
Külföldi futball