Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan a bő keret a női kézilabda Eb-re

MTI
Kihirdette bő, 22 fős Európa-bajnoki keretét Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A csapat egy hét múlva kezdi meg a közös munkát Debrecenben, és a december 4-én rajtoló svédországi Eb előtt részt vesz a kolozsvári Kárpát Kupán is.

„Bővebb kerettel kezdjük meg a felkészülést Debrecenben, ám a Kárpát Kupára már 16 játékossal utazunk el, terveim szerint Kolozsvárott már az Eb-csapat fog pályára lépni” – mondta el a szövetségi hétfői közleményében a kerethirdetés kapcsán Kim Rasmussen.

Hozzátette: a sérüléséből felépülőben lévő Tomori Zsuzsannát is meghívta, a felkészülés első napjaiban megnézik, milyen állapotban van, hiszen támadásban és védekezésben is nagy hasznára lehet a csapatnak, kockáztatni azonban semmit nem szeretnének, hiszen a játékosok egészsége a legfontosabb.

„Sokan kérdeznek a hiányzókról, sérültekről, azonban most kizárólag azokra a játékosokra fókuszálunk, akik a jelenlegi keret tagjai. Sok csapatnál dolgoztam már, ez alapján biztosan állíthatom, erős a magyar keret, a rendelkezésünkre álló két hétben pedig igyekszünk megtalálni a legjobb megoldásokat annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjünk el” – fogalmazott Rasmussen.

A válogatott november 25-én utazik Debrecenből Kolozsvárra, a Kárpát Kupa helyszínére, amelyen a vb-bronzérmes házigazdák, a román B-válogatott és a magyar csapat mellett eredetileg a vb-ezüstérmes, olimpiai 4. helyezett Hollandia is részt vett volna, ám utóbbi együttes nem sokkal a rajt előtt lemondta a szereplést, és B-csapatát nevezte a viadalra.

A romániai tornát követően a csapat november 30-án folytatja az Eb-felkészülést, majd december 4-én utazik Malmőbe, az Európa-bajnokság csoportkörének helyszínére.

A kontinenstorna rajtjára legfeljebb 16 játékos nevezhető, s a viadal során három cserére van lehetőség.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi Kohász KA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Dombi Luca (Mosonmagyaróvár), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO), Triscsuk Krisztina (Siófok)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok), Korsós Dorina (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC Rail Cargo Hungaria)

A Kárpát Kupa programja: 
november 26., szombat, elődöntők:
Magyarország-Hollandia B 16.00
Románia-Románia B 19.00
november 27., vasárnap:
a 3. helyért 16.00
döntő 19.00

A magyar válogatott Eb-csoportmérkőzései: 

december 5.: Magyarország-Csehország 18.30
december 7.: Dánia-Magyarország 20.45
december 9.: Montenegró-Magyarország 18.30

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Simán győzött a Szkopje a Fradi otthonában
Ferencváros hazai pályán súlyos, 37-24-es vereséget szenvedett a macedón Vardar Szkopje együttesétől vasárnap, a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.
Kézilabda
Hétgólos előnyben az Érd
A címvédő Dunaújvárosi Kohász kikapott a házigazda Érdtől a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc szombati, első mérkőzésén, és hétgólos hátrányból várhatja a visszavágót.
Kézilabda
Négy győzelem után kikapott a Győr a BL-ben
Négy győzelem után ötödik mérkőzésén kikapott a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában: a magyar együttes a dán Midtjylland otthonában maradt alul négy góllal.
Kézilabda
Új edzővel a padon nyert a Bukarest
A címvédő CSM Bucuresti 22-20-ra győzött az orosz Rosztov-Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája győri érdekeltségű C csoportjában.
Kézilabda