Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Biros Pétert leigazolta az Eger kézilabdacsapata

Biros Pétert leigazolta az Eger kézilabdacsapata

MTI
Az Eger kézilabdacsapatában lép pályára Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

A nemrég visszavonult és jelenleg az egriek női vízilabdacsapatának edzőjeként dolgozó Biros pólós pályafutása előtt Veszprémben kézilabdázott, s hétfőn a címvédő Telekom Veszprém ellen játszhat.
Az MTI kérdésére Zelei Dániel, az Eger SBS Eszterházy kézilabdázóinak kommunikációs vezetője megerősítette, Biros leigazolása tisztelgés a háromszoros olimpiai aranyérmes előtt, egyben lehetőség arra, hogy a korábbi klubja ellen pályára lépő 40 esztendős játékost a város kézilabdaszurkolói is elbúcsúztathassák.

A magyar Himnuszt énekli az aranyérmes magyar vízilabda-válogatott: Kósz Zoltán, Biros Péter, Szécsi Zoltán, Steinmetz Barnabás, Vári Attila, Märcz Tamás, Kiss Gergely, Székely Bulcsú, Varga Zsolt, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Molnár Tamás és Fodor Rajmund (b-j) a dobogón, a XXVII. nyári olimpián -  MTI Fotó A magyar Himnuszt énekli az aranyérmes magyar vízilabda-válogatott: Kósz Zoltán, Biros Péter, Szécsi Zoltán, Steinmetz Barnabás, Vári Attila, Märcz Tamás, Kiss Gergely, Székely Bulcsú, Varga Zsolt, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Molnár Tamás és Fodor Rajmund (b-j) a dobogón, a XXVII. nyári olimpián –
MTI Fotó

Biros tagja a vizes sportok halhatatlanjait tömörítő nemzetközi Hírességek Csarnokának, utolsó mérkőzését október 9-én egy gálamérkőzésen játszotta.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Újabb magyar sportoló vált halhatatlanná
A világra szóló teljesítményeivel hírnevet szerzett magyar hosszútávúszó, Mányoki Attila péntektől tagja lesz az Egyesült Államokban 1963 óta létező nemzetközi Hírességek Csarnokának.
Úszás
Kiss Gergely: "Magunkon is tudunk röhögni"
Kiss Gergely, a Honvéd vízilabdázója a múlt hétvégén nosztalgiázott egy kicsit társaival, hiszen a hozzá hasonlóan nagy sikereket elért Biros Pétert búcsúztatták az egri Bitskey Aladár Uszodában. Az m4sport.hu munkatársa az aktuális pólós kérdésekről beszélgetett a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergellyel.
Vízilabda
Amikor vitte a zászlót, akkor is a vízilabdára gondolt - Biros Pétert búcsúztatják
A nagy pólós generáció egyik jeles képviselőjét, Biros Pétert búcsúztatják vasárnap az egri Bitskey Aladár Uszodában. A Biros Péter & barátai elnevezésű csapatban - amely a helyiek ob I-es együttesével mérkőzik - olyan klasszisok ugranak medencébe, mint Benedek Tibor, Kiss Gergely, Kásás Tamás, Szécsi Zoltán, Gergely István, Vári Attila, Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Dániel, Madaras Norbert, Varga Dénes és Kis Gábor. Az m4sport.hu munkatársa az immár a ZF Eger női csapatát irányító, egykori háromszoros olimpiai bajnok Birossal beszélgetett.
Vízilabda