Musorujsag
Élő Eredmények

Álmok törtek össze az 1956-os olimpiai bojkott miatt

m4sport.hu/M4 Sport
A Civil Európai Zene és Sportdiplomáciai Magyar Intézet igazgatója, Rosonczy-Kovács Mihály volt a pénteki Sportreggeli vendége, akitől megtudhatjuk, milyen hatása volt az 1956-os politikai eseményeknek Hollandiára, Spanyolországra és Svájcra, azaz arra a három országra, amely kiállt Magyarország mellet, így megtagadta a részvételt az 1956-os ötkarikás játékokon. A melbournei olimpiáról lemaradt versenyzők közül tizenegy holland, egy spanyol és egy svájci sportoló érkezik Budapestre, akiknek a tiszteletére november 22-én „Dank! Merci! Gracias! néven rendeznek gálaműsort.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban nézheti meg.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Jakabfi Zsanett: „A visszavágóra sem álltunk le”
A pénteki Sportreggeliben a Vfl Wolfsburg női labdarúgócsapatának magyar játékosa, Jakabfi Zanett telefonon beszélt az Eskilstuna elleni BL-nyolcaddöntős sikerről, melyből ő maga öt góllal vette ki a részét.
Külföldi futball
Kemény Dénes: „Nem múlhat öt hónapon egy négyéves ciklus sorsa”
Az M4 Sportreggeli című műsorának pénteki adásában Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke volt a stúdióvendég. A szakember elmondta, hogy Benedek Tibor utódját pályázati úton választják majd ki, amely pályázatokat december 9-ig kell az MVLSZ-hez eljuttatni. Kemény Dénes kiemelte, hogy csak azért nem szerettek volna elveszíteni egy potenciális pályázót, mert az éppen egyesületi edző, ezért az új szövetségi kapitány 2017. május 31-ig klubedzői feladatokat is elláthat.
Egyéb