Musorujsag
Élő Eredmények

Fordulat a pilótapiacon: Wehrlein a Saubernél?

Autosport
Noha korábban úgy tűnt, a csapat változatlan felállással vág neki 2017-nek, az Autosport információi szerint jelenleg Pascal Wehrlein a legesélyesebb a Sauber még szabad versenyzői ülésének megszerzésére, a svájciak listáján azonban több név is szerepel.
Fej-fej mellett: a Manor és a Sauber csatája Interlagosban jóval többről szólt puszta pozícióharcnál (Fotó: xpbimages.com) Pascal Wehrlein és Marcus Ericsson (Fotó: xpbimages.com)

A Brazil Nagydíj előtti hetekben több forrás is biztosra vette, a Sauber mindkét versenyzőjével szerződést hosszabbít, végül azonban csak Marcus Ericsson megtartásáról tett bejelentést. Ez persze nem jelent egyet azzal, hogy Felipe Nasr elveszíti a helyét, sorsa azonban kérdésessé vált, szponzora, a Banco do Brasil ugyanis nem tudja akkor összegekkel támogatni, mint eddig.

Ez más versenyzők előtt is megnyitotta az utat a svájciakhoz. A jelentkezők között van például a Manor német pilótája, Pascal Wehrlein is, aki továbbra is élvezi a Mercedes támogatását. A gyár sportigazgatója, Toto Wolff állítólag már találkozott is a Saubert irányító Monisha Kaltenbornnal, hogy a versenyzőkérdésről tárgyaljon vele. Noha Wehrlein jelenlegi csapatánál is maradhatna, a lap forrása úgy tudja, a Saubert „erősebb és stabilabb” lehetőségnek tartják a Manornál.

Pascal Wehrlein(Fotó: xpbimages.com) Pascal Wehrlein(Fotó: xpbimages.com)

Noha Kaltenborn Brazíliában még úgy nyilatkozott, a Sauber még a szezon vége előtt be szeretné jelenteni, kikkel vág neki 2017-nek, most inkább az tűnik valószínűnek, hogy a csapat kivár a döntéssel, hiszen több jó lehetősége is van. Hiába a szerényebb támogatás, Nasr például továbbra is jó kapcsolatot ápol a csapattal, sőt fontos pontokat szerzett annak hazai versenyén.

Állítólag a korábbi Manor-pilóta, Rio Haryanto is rajta van az istálló radarján, a nyári szünet óta ugyanis több ázsiai vállalat is jelezte, szívesen beállna az indonéz versenyző mögé, hogy visszatérhessen a királykategóriába. A „támogatói csomagot” azonban még véglegesíteni kell, az viszont egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a korábbi GP2-es futamgyőztes megkaphatja a második esélyt, hiszen a Manor is számol vele (valamint támogatóival) a 2017-es évvel kapcsolatban.

A Sauber a felsorolt versenyzőkön kívül a Haastól távozni kényszerülő Esteban Gutiérrez számára is jó opció lehet, az Autosport cikke szerint azonban egyelőre nagyon kicsi az esély arra, hogy a mexikói visszatér ahhoz a csapathoz, ahol első Forma–1-es szezonját teljesítette. Neki tehát úgy tűnik, már csak a Manor adhat esélyt a királykategóriában maradásra.

Felipe Nasr és Rio Haryanto (Fotó: Batchelor / XPB Images) Felipe Nasr és Rio Haryanto (Fotó: Batchelor / XPB Images)

További tartalmak