A Videoton törleszteni készül az MTK ellen

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában a bajnokság második helyén álló Videoton labdarúgócsapata a tabellán kilencedik MTK-t fogadja, amelynek visszavágna a 6. fordulóban elszenvedett 1-0-ás verségért. A találkozó érdekessége, hogy a két klub 94 alkalommal csapott össze egymással a magyar élvonalban, melyből 37-szer a budapesti, 37- szer pedig a székesfehérvári együttes győzött. Egyedül a gólarány az, ami a Videotonnak kedvez, a fehérvári csapat 141-szer talált be az MTK kapujába, míg a kék-fehérek 116-szor voltak eredményesek.

Az MTK vezetőedzője, Teodoru Vaszilisz a találkozó előtt egy nevezőn volt két kulcsjátékosával, Kanta Józseffel és Torghelle Sándorral, hiszem mindhárman kiemelték, hogy nehéz lesz a Videoton ellen idegenben játszani. Elmondásuk szerint a csapatnak a stabil védekezésből kell majd kiindulnia, és azt a kevés lehetőséget kéne majd gólra váltani, ami adódik előttük.

A Videoton játékosai hamar szeretnének gólt lőni az MTK ellen, hogy utána nyugodtan játszhassák a saját játékukat, egy győzelemmel pedig nem csak visszavágnának a budapesti együttesnek a hatodik fordulóbeli verségért, de a listavezető Vasast is megközelítenék.