Már nem kieső a Diósgyőr

A Diósgyőri VTK szombaton 2-0-ra legyőzte a vendég Paksot Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Az első félidőben a Diósgyőr futballozott fölényben, de komoly gólhelyzete nem volt, sőt, inkább a játékot kisebb szabálytalanságokkal sokat tördelő Paks veszélyeztetett gyors ellentámadásokból. Egy ízben Rados csak a gólvonalon hárított, a vendégek hiába reklamáltak, hogy a labda túlhaladt a gólvonalon, a játékvezető továbbot intett.

A folytatásban sem változott a játék képe: a DVTK támadott, a Paks pedig kontrákból veszélyeztetett. A vezetést a hazaiak szerezték meg egy szögletet követően, a Paks pedig annak ellenére sem tudott újítani, hogy hátrányba került, így a miskolci csapat begyűjtötte a három pontot, amellyel megelőzte riválisát és elmozdult a kieső zónából. A hosszabbításban ráadásul biztossá tette sikerét, miután a kihagyott 11-ese utáni kipattanót az üres kapuba passzolta Ugrai.

A hazaiak sikerükkel hosszú idő után elmozdultak a kieső zónából, míg a vendégek három veretlenül megvívott találkozó után kaptak ki, s így ők kerültek a DVTK helyére.

A diósgyőriek új stadionjuk építése miatt játsszák hazai találkozójukat Mezőkövesden.

OTP Bank Liga,
17. forduló:

Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-0 (0-0)
Mezőkövesd, 1769 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Lipták (59.), Ugrai (92.)
sárga lap: Lipták (66.), Elek (66.), Ugrai (80.), illetve Gévay (66.), Koltai (93.)

Diósgyőri VTK:
Rados - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes - Dausvili, Elek - Vela, Nono (Nikházi, 84.), Bacsa (Bognár, 64.) - Novothny (Ugrai, 77.)

Paksi FC:
Kemenes - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp - Koltai, Kecskés (Vernes, 63.), Bertus, Szakály (Jelena, 85.) - Hahn

A mérkőzés utáni nyilatkozatokat az alábbi videóban tekintheti meg: